ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΨΥΧΑΡΗ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΗΡΕ 15 ΕΚ. € ΔΑΝΕΙΟ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ “ΑΕΡΑ”

Αίσθηση και αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΟΛ, Παναγιώτη Ψυχάρη στην εξεταστική, ότι το συγκρότημα πήρε τραπεζικά δάνεια ύψους 15 εκατομμυρίων χωρίς εγγύηση – με αέρα, οπως είπε χαρακτηριστικά…

Μπορεί να προκαλέσει αυτεπάγγελτη παρέμβαση εισαγγελέα, επισήμανε ο πρόεδρος της επιτροπής Σωκράτης Φάμελλος.

Ψυχάρης: Είπα ότι υπέγραψα εγγυήσεις 15 εκατ. ευρώ. Είπα υπέγραψα δεν είπα ότι τα έβαλα 15 εκατ. ευρώ. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Οι εγγυήσεις δεν σημαίνουν και cash
Φάμελλος: πως εγγυηθήκατε;
Ψυχάρης: Με αέρα.
Φάμελλος: Με αέρα; Είπατε με αέρα;
Ψυχάρης: Είπα αυτό που είπα.

H παραδοχή του Π. Ψυχάρη ότι πήρε δάνεια ύφους 15 εκ. ευρώ με αέρα προκάλεσαν αίσθηση στην εξεταστική που διερευνά τα δάνεια που δόθηκαν σε πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ.

Ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας σήμερα στο ΚΟΚΚΙΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ υποστήριξε ότι οι δημόσιες δηλώσεις του Παναγιώτη Ψυχάρη μπορεί να προκαλέσουν την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του αρμόδιου εισαγγελέα. Είπε συγκεκριμένα: Σε επίπεδο έκφρασης ξεπερνάει ακόμη και την συμφωνία που έχουμε να μην προσβάλλουμε …τα λέει όλα…» και πως «οι χθεσινές δηλώσεις μπορεί να δημιουργήσουν και αυτεπάγγελτες λειτουργίες των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών διότι όλα αυτά διατυπώνονται δημόσια».

Ερωτήματα πάντως και η τοποθέτηση Ψυχάρη σε πολλά σημεία της ομιλίας του ότι το ΜΈΓΚΑ που δεν μετέχει στην διαγωνιστική διαδικασία δεν θα κλείσει.

Ο βασικός μέτοχος της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ Α.Ε. Θέμος Αλαφούζος στην κατάθεση του ΣΗΜΕΡΑ υπογράμμισε ότι η εταιρεία εξυπηρετεί όλα τα δάνεια και τους τόκους.

Κατά την διάρκεια της εξέτασης του κ. Αλαφουζου δημιουργήθηκε έντονο επεισόδιο μεταξυ Δημήτρη Σταμάτη και Νίκου Νικολόπουλου:
ΣΤΑΜΑΤΗΣ: Ο κ. Νικολόπουλος κάνει σόου.
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Τι σε νοιάζει εσένα, είσαι με τον Αλαφούζο.
ΣΤΑΜΑΤΗΣ: Έλα σε ξέρουμε. Άξιος ο μισθός σου.

Πηγή: ΕΡΤ1

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ