ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Με απογοητευτική συμμετοχή και ποσοστό που στο νομό δεν ξεπέρασε το 12% ξεκίνησαν σήμερα οι κινητοποιήσεις στο χώρο της εκπαίδευσης.

Συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία τους μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, με τη στήριξη και της ΕΛΜΕ που μετείχε με 3ωρη στάση εργασίας, προχώρησαν την Πέμπτη σε απεργιακή συγκέντρωση-διαμαρτυρία στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Εκφράζοντας την απογοήτευσή του για το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής, καθώς «παρά τα όσα συμβαίνουν η ανταπόκριση δεν ήταν η αναμενόμενη», ο πρόεδρος των δασκάλων Δ. Παπαποστόλου κάνοντας λόγο για αποδόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης ζήτησε την απόσυρση των επίμαχων υπουργικών αποφάσεων «που μετατρέπουν δημοτικά και νηπιαγωγεία σε ”παιδοφυλακτήρια” και συνέχιση του αγώνα μέχρι τέλους».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ν. Παναγιώτου περιγράφοντας μια «εκφυλισμένη δημοκρατία» και ασκώντας κριτική στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν δίστασε να δηλώσει πως ο υπουργός Παιδείας «παίρνει άριστα λόγω της λογιστικής προσαρμογής του»!

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν τα εξής:

«Άμεση απόσυρση των υπουργικών αποφάσεων για το νέο σχολείο, δημοτικό και νηπιαγωγείο.
14χρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό με: Ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και 2χρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή.
Μαζικούς μόνιμους διορισμούς, τώρα.
Καμιά απόλυση αναπληρωτή.
Κανένα εκπαιδευτικό στην ανεργία.
Στήριξη της Ειδικής Αγωγής.
Απόδοση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων, τώρα».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ