ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (ΦΩΤΟ)

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για το θέμα του παγετού θα έχει ο δήμαρχος και εκπρόσωποι των αγροτών

Σε έναν απολογισμό των δράσεων για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία της προηγούμενης εβδομάδας σε τοπικές κοινότητες και οικισμούς του δήμου Τυρνάβου προχώρησε σήμερα ο δήμαρχος Π. Σαρχώσης επισημαίνοντας ότι ο μηχανισμός του δήμου υπερέβαλε εαυτό

sarx4για την αποκατάσταση ζημιών.

Στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Σαρχώσης τόνισε:

“Πέρασαν 10 ημέρες από το σφοδρό χτύπημα κακοκαιρίας που δέχτηκαν οι περιοχές του Δήμου μας με τις έντονες βροχοπτώσεις. Το μέγεθος των καταστροφών είναι τεράστιο. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ρέματα, καλλιέργειες καταστράφηκαν και ιδιαίτερα στην περιοχή Αργυροπουλίου – Λυγαριάς η ένταση των φαινομένων ήταν τόσο μεγάλη ώστε αλλοιώθηκε το ανάγλυφο της περιοχής.

Ανυπολόγιστες είναι και οι ζημίες στις καλλιέργειες και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Ζημιές επίσης υπήρξαν σε δημοτικές οδούς αλλά και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Τυρνάβου με όλες του τις δυνάμεις προσπάθησε να αντιμετωπίσει τα άμεσα προβλήματα.

Πρώτο μέλημα ήταν η διάνοιξη οδών, έτσι αποκαταστάθηκε η διέλευση στο δημοτικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ώστε να καθαριστούν οι αγροτικοί και κτηνοτροφικοί δρόμοι με σκοπό οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να έχουν πρόσβαση στις καλλιέργειες και τα ποιμνιοστάσιά τους.

Από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια Θεσσαλίας και συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός Κωνσταντίνος μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες επισκέφτηκαν την περιοχή, όπου και διαπιστώθηκαν τα τεράστια προβλήματα.

Ο Δήμος υπέβαλε αίτημα προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας ζητώντας να κηρυχτεί η περιοχή Δελερίων – Αργυροπουλίου – Λυγαριάς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Περιφέρεια με τη σειρά της άμεσα προώθησε το αίτημα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Η ανταπόκριση ήταν θετική και η περιοχή κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Παράλληλα ο Δήμος ζήτησε και τη βοήθεια του στρατού υποβάλλοντας σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας – ΓΕΣ, το οποίο είχε θετική ανταπόκριση.

Σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχιστούν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών”.

Παγετός

Ο δήμαρχος με την ευκαιρία της σημερινής συνέντευξης τόνισε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα υπάρξει συνάντηση του ίδιου και αντιπροσωπείας εκπροσώπων των αγροτών του δήμου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για το θέμα των ζημιών του παγετού. Στη συνάντηση έχουν κληθεί και οι βουλευτές του νομού.

sarx2 sarx3 sarx5

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ