ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΜΑ ΜΑΣ!

Εάν είστε πραγματικά, αλλά πραγματικά έξυπνοι, τότε θα πρέπει να κάνετε ένα τηλεφώνημα στη μαμά σας και να της πείτε “ευχαριστώ”. Προφανώς κληρονομούμε την εξυπνάδα μας (ή την έλλειψή της) από τις μαμάδες μας, και όχι από τους μπαμπάδες μας.

Οι μητέρες είναι πιο πιθανό να περάσουν τα γονίδια νοημοσύνης τους στα παιδιά τους από ό, τι οι πατέρες, επειδή αυτά μεταφέρονται με το χρωμόσωμα Χ.

Οι γυναίκες έχουν δύο χρωμοσώματα Χ, ενώ οι άνδρες έχουν ένα Χ και ένα Υ.

Επιπλέον, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα γονίδια ευφυΐας που κληρονομούνται από τον πατέρα αυτόματα απενεργοποιούνται.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Psychology Spot τον Μάρτιο, εργαστηριακές μελέτες σε γενετικώς τροποποιημένα ποντίκια διαπίστωσαν ότι εκείνα που δέχθηκαν επιπλέον δόσεις μητρικών γονιδίων ανέπτυξαν μεγαλύτερο κεφάλι και εγκέφαλο, ενώ εκείνα που δέχθηκαν επιπλέον δόσεις πατρικών γονιδίων είχαν μικρότερο εγκέφαλο και κεφάλι.

Στη συνέχεια, οι επιστήμονες από το Glasgow’s Medical Research Council στράφηκαν στους ανθρώπους. Παρακολουθούν 12.686 συμμετέχοντες κάθε χρόνο από το 1994.

Λαμβάνοντας υπόψη διάφορους παράγοντες, όπως το χρώμα του δέρματος, την εκπαίδευση και την κοινωνικο-οικονομική κατάσταση, βρήκαν ότι ο καλύτερος προγνωστικός δείκτης νοημοσύνης ήταν το IQ της μητέρας.

Αλλά, αν είστε λίγο χαζοί και η μαμά σας είναι πολύ έξυπνη, μη ξαφνιάζεστε!

Στην κληρονομικότητα οφείλεται μόνο το 40% έως 60% της ανθρώπινης νοημοσύνης, ενώ το υπόλοιπο εξαρτάται από το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει κάποιος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ