ΧΡ. ΤΣΙΟΠΑΣ: ‘’ΟΙ ΑΔΕΙΟΙ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ, ΚΑΝΟΥΝ ΘΟΡΥΒΟ’’, ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ…

Σκληρή είναι η απάντηση που δίνει στον επικεφαλής της Δράσης Πολιτών και δημοτικό σύμβουλο Τυρνάβου Στ. Ροντούλη για το θέμα των αδέσποτων ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και πολιτικής προστασίας Τσιόπας Χρήστος. Σε ανακοίνωσή του ο κ. Τσιόπας αναφέρει τα εξής:

“Για άλλη μια φορά ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ροντούλης, βάλθηκε να αποδείξει, πώς ο λαός μπορεί, με μια φράση να ξεχωρίσει την όχληση από την ουσία.

Ο κ. Ροντούλης με ανακοίνωσή του αναφέρεται σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία, συμφώνησαν και ψήφισαν όλες οι παρατάξεις, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και ίσως να συμφωνούσε και ο ίδιος, αν δεν φρόντιζε για άλλη μια φορά να είναι απών, όπως κάνει εδώ και δύο χρόνια τώρα.  Να θυμίσω πως είναι απών όχι μόνο από τις συζητήσεις των θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά, με άρνησή του και από όλες τις επιτροπές, τα διοικητικά συμβούλια και όπου αλλού είναι υποχρεωμένος να συμμετέχει. Κουτοπόνηρη τακτική που δίνει την δυνατότητα σε όποιον την εφαρμόζει να μην αναλαμβάνει καμιά ευθύνη, ούτε όταν συμφωνεί, ούτε όταν διαφωνεί.  Με την τακτική αυτή και απαλλαγμένος από όποια συνευθύνη  να τον βαρύνει, μπορεί να κατασκευάζει σενάρια, να εφευρίσκει  συμβάντα,  να κάνει τα μικρά μεγάλα και το αντίστροφο,  με ένα μοναδικό τρόπο, οφείλω να ομολογήσω, που μόνο αυτός μπορεί να το κάνει. Δύο χρόνια τώρα πραγματικά συνεχίζει να  μας εκπλήσσει.

Έτσι και τούτη τη φορά, χωρίς να γνωρίζει το θέμα και χωρίς να τον ενδιαφέρει η ουσία, αποφάσισε πάλι να κάνει θόρυβο.  Στηρίχθηκε σε μια άστοχη  και άκρως συντεχνιακή ανακοίνωση της προέδρου του Πανελλήνιου  Κτηνιατρικού Συλλόγου και μοίρασε χαρακτηρισμούς κυρίως προς το πρόσωπό μου. Το ατόπημα όμως είναι μεγάλο, γιατί, υβρίζοντας εμένα, ‘’παίρνει  η μπάλα’’  και όλους τους άλλους δημοτικούς συμβούλους, καθώς ομόφωνα ψηφίσαμε την απόφαση. Με τέτοιες πρακτικές ο κ Ροντούλης  αφαιρεί το ελάχιστο πολιτικό ήθος που του έχει απομείνει. Άλλωστε τι  να περιμένει κανείς, από τον πολιτικό, που προσπαθεί να γίνει ομόσταβλος και να συναγελάζεται με τα  ‘’πολιτικά γομάρια’’ του παρελθόντος.

Και έρχομαι τώρα στο θέμα με την απόφαση. Το φιλοζωικό σωματείο Λάρισας Anim.A.L. με έδρα τη Λάρισα και πρόεδρο την κ. Κοντού, που είναι καθηγήτρια πανεπιστημίου  και μέλος της 5μελούς επιτροπής του Δήμου Τυρνάβου, με έγγραφό του, έκανε μια πρόταση στο Δήμο η οποία εν ολίγοις έλεγε. Να πραγματοποιηθούν στο Δήμο μας στειρώσεις, εμβολιασμοί και σήμανση αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Οι υπηρεσίες  θα παρασχεθούν σε δημοτικό χώρο, θα είναι δωρεάν και θα γίνουν σε συνεργασία με  Γερμανικό φιλοζωικό οργανισμό.  Παράλληλα πρότεινε να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές εκδηλώσεις σε σχολεία όπου με ομιλίες , προβολές και σεμινάρια να αναπτυχθεί η ιδέα της φιλοζωίας. Επίσης πρότεινε και διάφορες άλλες δράσεις που θα βοηθήσουν στην ενημέρωση των πολιτών σε θέματα διαχείρισης αδέσποτων ζώων.  Επί  αυτής της πρότασης , η Δημοτική Αρχή αφού έλαβε υπόψη της, το πρόβλημα με τα αδέσποτα, την ποιότητα, το κόστος των υπηρεσιών και την δυνατότητα να υποστηρίξει αυτή την εθελοντική δράση, έθεσε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να αποφασίσει αν θα δεχθεί  η όχι την πρόταση των εθελοντών. Τελικά  η πρόταση έγινε δεκτή. Και εδώ φαίνεται να ενοχλείται ο κ Ροντούλης  ο οποίος κάθε φορά που αντιλαμβάνεται πως η Δημοτική Αρχή ενεργεί ουσιαστικά και δημιουργικά, προσπαθεί φωνασκώντας να το αποδομήσει.

Με κατηγορεί λοιπόν για ποιο πράγμα ;

Πρώτον. Για τα χρήματα των Τυρναβιτών που θα ξοδευτούν στη φιλοξενία (διατροφή και διαμονή) δύο ανθρώπων για τέσσερις ημέρες, δηλαδή για συνολικό ποσό 280 έως 300 ευρώ. Όταν για τη στείρωση τον εμβολιασμό και τη σήμανση ενός  μόνο αδέσποτου μέσου βάρους , απαιτούνται πάνω από 200 ευρώ  σε ιδιώτη κτηνίατρο. Καταλαβαίνει κανείς πως αν το εγχείρημα πετύχει θα  παρασχεθούν υπηρεσίες σε δεκάδες αδέσποτα  με αποτέλεσμα  το οικονομικό όφελος του Δήμου να είναι μεγάλο.  Τώρα, τι αντιλαμβάνεται ο κ. Ροντούλης, εγώ δεν ξέρω, απλά συνεχίζει να με εκπλήσσει.

Δεύτερον. Με κατηγορεί  επίσης , πως αδιαφορώ για την ευζωία των αδέσποτων γιατί πρέπει να τύχουν  της δέουσας κτηνιατρικής μέριμνας και φροντίδας.  Μήπως ξεχνά πως η δράση θα γίνει από κτηνίατρους και μάλιστα σε συνεργασία  με φιλόζωους που διαθέτουν υπέρμετρη ευαισθησία για τα αδέσποτα και είναι σίγουρο πως συνδράμουν με σωστό τρόπο τις υπηρεσίες τους. Τώρα αν πειράζει που θα είναι και Γερμανοί, τότε μήπως πειράζει που είναι και ξανθοί η μελαχρινοί, κοντοί η ψηλοί. Με τι θα μας εκπλήξετε αυτή τη φορά κ. Ροντούλη;

Τρίτον. Με κατηγορεί πως είμαι επικίνδυνος και δυσφημώ το Δήμο αλλά, από πού, πηγάζει αυτό το ‘’συμπέρασμα’’ δεν λέει. Είναι αλήθεια πως με ‘’παραισθησιογόνες  διαδρομές’’ της σκέψης δεν καταφέρνει κανείς να κατανοήσει την πραγματικότητα παρά μόνο, όσα αυτός θέλει να δεί. Πιστεύω πως θα φυλάξει τον εαυτό του από ένα τέτοιο ενδεχόμενο στη προσπάθεια να αποδομεί τα πάντα.

Τέλος επειδή δεν αντέχω άλλη υποκρισία για να μην πώ κάτι χειρότερο θα αναφέρω την την  Υπ. Απόφαση βάση της οποίας έγινε η αποδοχή της πρότασης από το Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτή είναι η 1714/75275/06.07.2015(ΦΕΚ 1486/16.07.2015 τεύχος Β΄).

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος μας θα προσπαθήσει να κερδίσει το στοίχημα στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Ζούμε σε μια περιοχή που συντρέχουν πολλοί λόγοι ώστε τα δεσποζόμενα να γίνονται  αδέσποτα και να πολλαπλασιάζονται. Εμείς θεωρούμε πως η πρόταση των εθελοντών είναι μια ευκαιρία για να γίνουν ‘’πράγματα’’  έστω και λίγα, γιατί αν καταφέρουμε να στειρώσουμε μερικές δεκάδες σήμερα θα μειώσουμε κατά εκατοντάδες  το πληθυσμό  του αύριο. Θα προσπαθήσουμε να την υλοποιήσουμε και ευχαριστούνε για τη στήριξη από τις άλλες παρατάξεις.

Τέλος, είχα δηλώσει δημόσια πως δεν θα ασχοληθώ  άλλη φορά με τον κ Ροντούλη γιατί έχουμε και δουλειές να κάνουμε, αλλά όταν ξεπερνά τα όρια θα φροντίζω να το κάνω”.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ