ΝΕΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Με κατά πλειοψηφία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δήμου Τυρνάβου,εγκρίθηκε ο νέος κανονισμός καθαριότητας του δήμου. Ο νέος κανονισμός εισάγει στην καθημερινότητα το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων του Δήμου Τυρνάβου.

Η δημιουργία Πράσινων Σημείων συντάχθηκε βάσει του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων και τις κατευθύνσεις του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (Ιούλιος 2015). Επιχειρείται η ανάπτυξη και εφαρμογή ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων και δίνεται έμφαση στο διαχωρισμό αποβλήτων στην πηγή (ΔσΠ) και στην εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων, στην ανακύκλωση των στερεών αποβλήτων, αλλά και στη κομποστοποίηση οργανικών (βιοαποδομήσιμων) υπολειμμάτων.

Επιδίωξη είναι μέσα από τις προσφερόμενες υπηρεσίες καθαριότητας να εφαρμοστεί ο παρών κανονισμός με ειδικότερους σκοπούς:

  • την καθαριότητα της πόλης,
  • την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος,
  • τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας,
  • την εν γένει βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων,
  • την ενίσχυση εναλλακτικών μορφών διαχείρισης στερεών αποβλήτων με μεθόδους που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και
  • την ενεργό συμμετοχή των δημοτών.

 

Κατά του κανονισμού τάχθηκαν οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης με τον επικεφαλής κ. Στ. Χατζηκράχτη να επισημαίνει ότι η παράταξη διαφώνησε σε προηγούμενη συνεδρίαση με το τοπικό διαχειριστικό σχέδιο αποβλήτων και θα διαφωνήσει με με τον κανονισμό ο οποίος εισάγει στην καθημερινότητα το τοπικό διαχειριστικό σχέδιο αποβλήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σύμβουλοι της Δράσης Πολιτών δεν μετείχαν στη συζήτηση.

Για να διαβάσετε τον κανονισμό πατήστε ΕΔΩ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ