ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ

Ανακοίνωση – απάντηση της σωματειακής επιτροπής απολυμένων των Σ/Μ Λάρισα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Με έκπληξη διαβάσαμε στα τοπικά sites, την ανακοίνωση των Βουλευτών Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κας Βαγενά και κου Παπαδόπουλου, για την δικαίωση των πρώην εργαζομένων των ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ που μας υπενθυμίζει τις 3 επερωτήσεις του στη Βουλή για το εν λόγω βοήθημα.

Νομίζουμε ότι έχουμε λόγο κι εμείς, οι απολυμένοι των ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ, για τις εξελίξεις, μιας και τις επιπτώσεις από το κλείσιμο της τοπικής αλυσίδας ΣΜ εμείς τις ζούμε και τις βιώνουμε καθημερινά. Εμείς κι οι οικογένειές μας. Αυτό που έχουμε να πούμε λοιπόν, είναι ότι η έκτακτη αυτή επιχορήγηση , δεν είναι αποτέλεσμα ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε του ΠΑΣΟΚ. Είναι αποτέλεσμα του δικού μας αγώνα. Αυτού του αγώνα που δώσαμε τόσα χρόνια, με επιμονή πλάι στο σωματείο εμποροϋπαλλήλων και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, που από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα μας και στήριζε και στηρίζει τον δίκαιο αγώνας μας για τα δικαιώματά μας.

Εμείς ξέρουμε ποιος είναι πραγματικά δίπλα μας. Ξέρουμε όλα αυτά τα τελευταία χρόνια που απευθυνόμαστε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε λόγω της απληρωσιάς και της ανεργίας μας.

Αν ενδιαφερόσασταν πραγματικά θα ξέρατε ότι πολλοί από εμάς δεν έχουμε να πληρώσουμε ΔΕΗ, νερό, ΕΝΦΙΑ, ενοίκιο, κοινόχρηστα, δάνεια, τέλη κυκλοφορίας, ότι πολλοί από εμάς δεν έχουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη πλέον και δεν μπορούμε να πάμε στο γιατρό ούτε για τα αυτονόητα χωρίς να πληρώσουμε, ότι σε πολλούς από εμάς έγινε έξωση και αναγκαστήκαμε στην καλύτερη των περιπτώσεων να μείνουμε 2 οικογένειες μαζί σε ένα σπίτι. Θα γνωρίζατε ότι πολλοί από εμάς επίσης ξενιτεύτηκαν σε άλλες πόλεις ή χώρες, αφήνοντας πίσω τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους για να μπορούν να στείλουν τα έξοδα της οικογένειας.

Για ποια δικαίωση μας μιλάτε λοιπόν οι κύριοι Βουλευτές;Για τα 1000 ευρώ που δεν ξέρουμε τι να πρωτοπληρώσουμε μ’αυτά; Βέβαια τα δικαιούμαστε και θα τα πάρουμε, δεν χαρίζουμε τίποτα. Η πραγματική δικαίωση θα έρθει για εμάς όμως, μόνο αν εξασφαλίσουμε θέσεις εργασίας, με όλα τα δικαιώματα μας. Μόνο όταν πάρουμε ότι μας οφείλεται από την επιχείρηση ΣΜ Λάρισα. Μόνο όταν ξέρουμε ότι δε θα λείψει τίποτα στα παιδιά και την οικογένειάς μας. Κι αυτό θα έρθει μόνο με αγώνα, οργανωμένο και συλλογικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ