«ΛΕΥΚΗ» ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ARENA

Με το «επίμαχο» μήνυμα αλληλεγγύης για τα προσφυγόπουλα στις φανέλες της και παρουσία του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Τζ. Συναδινού, ο οποίος δεν δίστασε να τη φορέσει, η ΑΕΛ υποδέχτηκε τον ΠΑΟ στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, με τον οποίο και αναδείχτηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα, σε ένα παιχνίδι με πολλά νεύρα,

από το οποίο θα μπορούσε να φύγει με κάτι παραπάνω.

Σε ένα απαράδεκτο πρώτο ημίχρονο με συχνές διακοπές λόγω των πολλών φάουλ οι φιλοξενούμενοι έδειξαν από νωρίς τις προθέσεις τους με το Μπέργκ μόλις στο 8’ να απειλεί να τινάξει το ματς στον αέρα καθώς το αντιαθλητικό του μαρκάρισμα πάνω στο Ναζλίδη, που μάλλον έπρεπε να τον στείλει κατευθείαν στα αποδυτήρια, προκάλεσε ένταση στον αγωνιστικό χώρο αλλά και στις κερκίδες, με το Σουηδό να τη γλυτώνει με κίτρινη κάρτα!

Σε ένα πρώτο ημίχρονο που μόνο ποδόσφαιρο δεν παίχθηκε οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ, με την ΑΕΛ πιο απειλητική να έχει κατοχή μπάλας (59%-41%), αλλά τα πολλά λάθη και τα νεύρα δεν άφησαν να παιχθεί ποδόσφαιρο στο παγωμένο ARENA.

Με ένα μακρινό σουτ του Φατιόν που πέρασε άουτ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο στο ARENA, ενώ πιο επιθετική η ΑΕΛ απείλησε ξανά στο 51’ όταν μετά από κακή απομάκρυνση του Κουτρουμπή η μπάλα κατέληξε στο Ντέλετιτς που σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τη μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Πιο αποφασισμένοι οι «βυσσινί» έβαλαν δύσκολα στην άμυνα του ΠΑΟ και στο 53’ το γήπεδο «σηκώθηκε» μετά από εξαιρετική ενέργεια του Ναζλίδη από δεξιά, ο οποίος πέρασε τον Χουλτ και σέντραρε για το κεφάλι του Ντοντό, με τη μπάλα μετά την κεφαλιά του επιθετικού της ΑΕΛ να περνά πάνω από την εστία.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους σημειώθηκε με τη συμπλήρωση 62’ ολόκληρων λεπτών αγώνα, όταν ο Βλαχοδήμος βρήκε ωραία από αριστερά τον Μπεργκ, που σουτάρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία, ενώ στο 64’ το ματς παραλίγο να πάρει και πάλι «φωτιά» όταν ο Μολέντο απομακρύνοντας τη μπάλα με το κεφάλι άφηνε το απλωμένο πόδι του να «βρει» το Ντοντό στα γεννητικά όργανα, με το «πονηρό» χτύπημα του Βραζιλιάνου να περνά απαρατήρητο!

Στο 75’ ο Σουηδός επιθετικός του ΠΑΟ απείλησε και πάλι με κεφαλιά, ενώ στο 81’ τα νεύρα και τα σκληρά μαρκαρίσματα στοίχισαν επιτέλους στον ΠΑΟ, με το Ζέκα να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης στον Αναστασόπουλο.

Το παιχνίδι «τέλειωσε» ουσιαστικά στο 89’ όταν η κεφαλιά του Φάρκας απομακρύνθηκε από το Χουλτ πάνω στη γραμμή, ενώ στο 90+1 ο Ξενοδόχοβ είπε «όχι» σε προσπάθεια του Λέτο, με τη «λευκή» ισοπαλία να είναι το τελικό αποτέλεσμα ενός αγώνα από τον οποίο η ΑΕΛ θα μπορούσε να πάρει κάτι περισσότερο, αν και η εμφάνιση μάλλον λειτούργησε θετικά στην ψυχολογία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Μονιάκης, Γκόλιας (87’ Λαμπρόπουλος), Φάρκας, Αναστασόπουλος (83’ Ποτουρίδης), Φατιόν, Ντοντό, Ντέλετιτς, Ναζλίδης, Καπός (75’ Γιοβάνοβιτς).

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης):  Βλαχοδήμος Οδ.,Κουλιμπαλί, Χουλτ, Κουτρουμπής, Μολέδο, Ζέκα, Μαρινάκης, Μπουμάλ (58’ Βλαχοδήμος Π.), Εμποκού (64’ Λέτο), Βιγιαφάνες (84’ Μέστο), Μπεργκ.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ