ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΜΒΛΩΣΗ ΣΕ 40ΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΓΚΥΟΣ-ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Μια απίστευτη υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας που αφορά μία γυναικολόγο η οποία είπε σε πελάτισσά της ότι κυοφορούσε και την υπέβαλε σε άμβλωση έναντι αμοιβής, ενώ στην πραγματικότητα δεν ήταν έγκυος.

Όλα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2007, όταν 40χρόνη μητέρα τριών παιδιών επισκέφθηκε τη γυναικολόγο στο ιατρείο της στη Χαλκίδα προκειμένου να υποβληθεί σε τεστ Παπανικολάου.

Η γυναικολόγος διαπίστωσε ότι η πελάτισσα της βρισκόταν στο 2ο μήνα κυήσεως και μάλιστα εμφάνιζε έναν πολύποδα. Η 40χρονη εξέφρασε την επιθυμία να προχωρήσει σε διακοπή της κύησης και η γυναικολόγος έκανε την επέμβαση διακοπής και αφαίρεσε και τον πολύποδα. Ως αμοιβή έλαβε 800 ευρώ.

Μετά από 6 μήνες, τον Αύγουστο του 2007, η 40χρονη, μητέρα τριών παιδιών, επισκέφθηκε και πάλι τη γυναικολόγο, η οποία αφού την εξέτασε της είπε ότι ήταν και πάλι έγκυος. Εκείνη απόρησε, επισημαίνοντας ότι είχε λάβει όλες τις προφυλάξεις, ωστόσο η γυναικολόγος τη διαβεβαίωσε ότι ήταν έγκυος και την υπέβαλε σε υπερηχογράφημα, το οποίο και της έδειξε. Στη συνέχεια η γυναικολόγος κανόνισε ραντεβού στην πελάτισσα της για διακοπή της εγκυμοσύνης, και της έκανε καλύτερη τιμή, 750 ευρώ.

Όταν ο σύζυγος έμαθε ότι η γυναικά του είναι και πάλι έγκυος κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και έτσι αμφότεροι επισκέφθηκαν και άλλο γυναικολόγο, ο οποίος αφού εξέτασε την 40χρόνη διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε εγκυμοσύνη.

Η γυναικολόγος καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Χαλκίδας σε φυλάκισης 29 μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ για τα αδικήματα της απόπειρας απάτης και της έκδοσης ψευδούς ιατρικής βεβαίωσης.

Κατόπιν εφέσεως που άσκησε, το Τριμελές Εφετείο Εύβοιας μείωσε την ποινή της σε φυλάκιση 13 μήνες και τη χρηματική ποινή στα 1.000 ευρώ.

Στην συνέχεια ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την εφετειακή απόφαση και απέρριψε την αναίρεση της γυναικολόγου.

thetoc.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ