ΣΤΑ ΠΣΕΑ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΕΤΟΥ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δεσμεύσεις Β. Αποστόλου και Β. Κόκκαλη στο δήμαρχο Τυρνάβου, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο κατάργησης του ΕΦΚ στο κρασί μέσα στον Ιανουάριο

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του δημάρχου Τυρνάβου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου και τον υφυπουργό Β. Κόκκαλη, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία για τη συνάντηση.

Κατά τη διάρκεια των επαφών βγήκαν και σημαντικές ειδήσεις αφού ο κ. Σαρχώσης, παρουσία και του δημοτικού συμβούλου Ανδρέα Ντάμτσιου απέσπασε δεσμεύσεις για άμεση ένταξη στο νέο πρόγραμμα ΠΣΕΑ όλων των ζημιών που προκάλεσε στις καλλιέργειες της περιοχής και δεν αποζημιώθηκαν από τον ΕΛΓΑ ο παγετός της 26ης Μαρτίου 2016. Μάλιστα όπως σημείωσαν οι κ.κ. Αποστόλου και Κόκκαλης οι ενισχύσεις του προγράμματος θα φτάσουν στα χέρια των δικαιούχων μέχρι το τέλος του 2017.

Επίσης υπήρξαν δεσμεύσεις για καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ μέχρι το τέλος Απριλίου,ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκαναν στα νέα προγράμματα ενίσχυσης μικρών ομάδων παραγωγών που μπορούν νααγγίζουν τις 100.000 € ετησίως για 5 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη σημερινή συνάντηση διαφάνηκε η προοπτική κατάργησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, αφού σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κατατεθεί σχετική τροπολογία στη βουλή μέσα στον Ιανουάριο σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ