ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ ΣΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ!! (ΦΩΤΟ)

Ανώνυμες απειλές δέχτηκε ο διευθυντής του σχολείου

Με ένα απίστευτο γλέντι ανθρωπιάς. αλληλεγγύης και δημοκρατίας, πανό, δώρα, επευφημίες και πολλές αγκαλιές εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, αλληλέγγυοι και εκπρόσωποι φορέων υποδέχτηκαν την Παρασκευή τα 15 πρώτα προσφυγόπουλα που για πρώτη φορά πέρασαν την πόρτα του 3ου Γυμνασίου Λάρισας, προκειμένου να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους

μετέχοντας στα εκπαιδευτικά προγράμματα για τους πρόσφυγες.

Παρουσία του δημάρχου Λαρισαίων Α. Καλογιάννη, της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ε. Αναστασοπούλου και του Διευθυντή Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Γ. Καψάλη τα παιδιά καλωσόρισε στο σχολείο ο διευθυντής του 3ου Γυμνασίου κ. Α. Τσιόπας, ενώ σε σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Λαρισαίων τόνισε πως «τα μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που έδωσε η πόλη βρίσκονται σήμερα μπροστά μας», με την κ. Αναστασοπούλου να τονίζει πως «η εικόνα από μόνη της στέλνει ένα μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης» και τον κ. Καψάλη να εύχεται «καλή σχολική χρονιά σε όλους», καλωσορίζοντας όπως υπογράμμισε νωρίτερα σε δηλώσεις του τα προσφυγόπουλα «στο πλαίσιο των επιταγών του Συντάγματος, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης».

«Θεωρώντας σας δικά μας παιδιά παλεύουμε μαζί σας ενάντια σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, απομονώνοντας φασιστικές και ρατσιστικές φωνές», υπογράμμισαν ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τ. Τσιαπλές και η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ε. Τσιπλάκη, ενώ ιδιαίτερα συγκινημένος Σύριος γονέας ευχαρίστησε το σχολείο αλλά και ολόκληρη την πόλη για τη θερμή υποδοχή.

Ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι με τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Λάρισας να δίνουν το ρυθμό, ενώ η όμορφη εκδήλωση υποδοχής ολοκληρώθηκε με το μοίρασμα δώρων από εκπροσώπους φορέων, με τα προσφυγόπουλα να παίρνουν τις θέσεις τους στα θρανία για το πρώτο τους μάθημα.

Αίσθηση προκάλεσε το θερμό καλωσόρισμα μαθητών και γονέων του 3ου Γυμνασίου στα προσφυγόπουλα, καθώς και η στήριξη του διευθυντή του σχολείου, που σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της σελίδας δέχτηκε τις προηγούμενες μέρες ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα για την υποδοχή των προσφυγόπουλων στη σχολική μονάδα.

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ