ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ ΣΤΟ 26ο Δ.Σ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟ)

Με επευφημίες, χειροκροτήματα και μια μεγάλη αγκαλιά που άνοιξε για όλους υποδέχτηκαν σήμερα στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας τα 43 προσφυγόπουλα της δομής του Κουτσόχερου που ξεκινούν και επίσημα τα μαθήματά τους στο σχολείο.

Μαθητές, γονείς, εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, φορείς, συλλογικότητες και αλληλέγγυοι βρέθηκαν το μεσημέρι στο 26ο Δ.Σ δίνοντας δυναμική απάντηση στις ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιδράσεις των προηγούμενων ημερών, υπό τη διακριτική παρουσία και της αστυνομίας που δεν χρειάστηκε να επέμβει.

Με ένα δεντράκι ελιάς στα χέρια έφτασαν στο σχολείο τα προσφυγόπουλα της δομής, με τους συμμαθητές τους να τους υποδέχονται με ένα πανό καλωσορίσματος και μια συμβολική ζωγραφιά με το περιστέρι της ειρήνης.

«Σας ευχαριστούμε που μας δόθηκε η ευκαιρία να συμβάλλουμε στην εκπαίδευσή σας και να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα σας για ζωή και μόρφωση, διατρανώνοντας τα κοινά ιδανικά μας για την ειρήνη και την αρμονική συνύπαρξη των λαών», καλωσόρισε τα προσφυγόπουλα η διευθύντρια του σχολείου Αικ. Σταγιάννη, ενώ ακολούθησε μια όμορφη εκδήλωση με χορό και τραγούδι και τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Ειρήνη Παπουτσή


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ