ΝΕΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Αγαπητές φίλες του Αμπελώνα.Ένα νέο χορευτικό τμήμα  παραδοσιακών χορών απ όλη  την Ελλάδα, λειτουργεί απ τις 15 Ιανουαρίου καθε Τετάρτη στις 7 30- 9 30 στο γυμναστήριο του 1 ου δημοτικού σχολείου .

Τα δίδακτρα είναι 5 ευρώ το μήνα κ θα διατεθούν φέτος, για τη συντήρηση του λαογραφικού  μουσείου στη Λάρισα και στη δημιουργία παραδοσιακών στολών.Οι γυναίκες που το απαρτίζουν  -γύρω στα 30 άτομα προς στιγμήν ,πολλά απ τα οποία είναι νέα κορίτσια, -δέχτηκαν την πρόταση της υπεύθυνης, το τμήμα αυτό και από φέτος ακόμη ,αν γίνει δεκτό το αίτημα των γυναικών, απο το ΔΣ του συλλόγου γυναικών Αμπελώνα ,να αποτελέσει το χορευτικό του .

Είναι ίσως ο μόνος σύλλογος γυναικών στην Ελλάδα που δεν έχει χορευτικό κ οι γυναίκες του χορευτικού -που οι περισσότερες είναι μέλη του συλλόγου και όσες δεν είναι ,θα γίνουν- αποφάσισαν πως ήρθε η ώρα ο σύλλογος να αποκτήσει κ την πολιτιστική του ταυτότητητα, που του έλειπε εδώ και 30 χρόνια, με το χορευτικό του συλλόγου γυναικών Αμπελώνα.

Η κ Κουβέλα -Μαγκούφη Λίτσα προσφέρθηκε τα δίδακτρα να μαζευτούν κ να διατεθούν ως δωρεά από την ίδια στη δημιουργία στολών απ την κ α Μουγδή , πρόεδρο του συλλόγου γυναικών Αμπελώνα σε κατ ιδία συζήτηση που είχε μαζί της,Την απόφαση φυσικά θα λάβει το ΔΣ  η και η γενική συνέλευση των γυναικών Αμπελώνα αν το συμβούλιο αρνηθεί.

Καλούνται οι γυναίκες που αγαπούν τον παραδοσιακό χορό κ που δεν καλύπτονται για διάφορους λόγους απ τα υπάρχοντα χορευτικά  του Αμπελώνα να αγκαλιάσουν την προσπάθεια  και την ιδέα της κ Μαγκούφη, η οποία αξίζει να σημειωθεί πως το 2008 ίδρυσε το σύλλογο γυναικών Δεσκάτης στη Λάρισα κ ακούραστα  σε έξι χρόνια ως πρόεδρος αγόρασε δύο αίθουσες 150τμ στην Ταγματάρχου Βελισσαρίου στη Λάρισα κ τις οποίες διαμορφωσε τη μια, η οποία φέρει το όνομα <η Ανδρομάνα > σε πολυχώρο εκδηλώσεων (εκμάθηση παραδοσιακων χορών,χορωδία, ομιλίες, εορταστικά παρτυ του συλλόγου κλπ) κ την άλλη σε Λαογραφικό μουσείο με την ονομασία <η Ζάβορδα >-η μονή και η σκήτη του Οσίου Νικάνορος Δ Δεσκάτης-,ονομασία την οποία φέρει και το χορευτικό του συλλόγου Ανδρομάνα.

Έχοντας λοιπόν την εμπειρία της αναφερθείσης  δημιουργίας, προσφέρεται να βοηθήσει  τις γυναίκες του Αμπελώνα να αναβαθμίσουν το σύλλογο γυναικών απ τη μια, με τη δημιουργία του χορευτικού κ απ την άλλη με ενέργειες προς τη Δημοτική αρχή για παραχώρηση δύο αιθουσών προς το ΣΎΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΏΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ για δημιουργία ενός πολυχώρου όπου θα διδάσκονται σε πολύ χαμηλές τιμές η κ δωρεάν από μέλη ,κοπτική -ραπτική -δωρεάν, χορός, αρχής γενομένης από την κ. Μαγκούφη, ντεκουπάζ, ψηφιδωτό , ζωγραφική, κόσμημα  γυμναστική κ ο σύλλογος από εκδηλώσεις και τις εκδρομές που θα πραγματοποιεί θα καλύπτει δωρεάν πολλές απ τις πιο πάνω  δραστηριότητες.

Τα χρήματα των μελών να γυρίζουν στις ίδιες τις γυναίκες σε τέτοιες δύσκολες εποχές που διάγουμε.Αγαπητές φίλες οι καιροι ου μενετοί -κ κάλλιο αργά παρά ποτέ! Ο Αμπελώνας αποτελείται από ένα συνονθύλευμα κατοίκων διαφορετικής καταγωγής αλλά μας ενώνει όλες κάτι κοινό κ δυνατό. Το ότι αγαπήσαμε αυτό τον τόπο κ αποφασίσαμε να ζήσουμε εδώ.Ελάτε να πιαστούμε χέρι Χέρι να νιώσουμε η μιά την άλλη γιατί όλες έχουμε τους ίδιους καημούς με τα παιδιά μας με τους γονείς μας τις ίδιες έγνοιες κ σε μας πέφτει πάντα ο κλήρος να επωμιστούμε  το βάρος της καλαισθησίας κ της νοικοκυροσύνης  του σπιτιού μας καθως κ της πολιτισμικής κληρονομιάς την οποία καλούμεθα να μεταλαμπαδεύσουμε κ στα παιδιά μας, αν θέλουμε να σωθεί αυτός ο τόπος!

Όσοι θέλετε να επισκεφτείτε το μουσείο στη Λάρισα για σχολεία κ ΚΑΠΗ είναι ανοικτό κάθε Πέμπτη κ Παρασκευή από 11-2 μμ  κ Πέμπτη απόγευμα από 5 -10.μμτηλ επικοινωνίας 6981862810 κ 6937089825 κ Μαγκούφη Λίτσα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ