ΕΛΛΗΝΟΝΟΡΒΗΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η οργάνωση Youhtnet Hellas, σε συνεργασία με την οργάνωση Alternative Innovative Development (Ελλάδα) και το Uteseksjonen – Oslo Kommune (Νορβηγία) θα υλοποιήσουν δράση στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας διμερών σχέσεων Ελλάδας-Νορβηγίας.

Σκοπός της προτεινόμενης δράσης είναι η συνάντηση youth workers από τις δύο συμμετέχουσες χώρες, η ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών που στοχεύουν στην καταπολέμηση της ρητορικής μίσους, εστιάζοντας στην ισότητα των φύλων.

Η δράση στοχεύει επίσης στην δημιουργία κοινού στρατηγικού πλάνου για την συνέχιση της υποστήριξης και προώθησης της εκστρατείας No Hate Speech Movement του Συμβουλίου της Ευρώπης σε τοπικό και εθνικό επίπεδο και μετά το επίσημο κλείσιμο της στο τέλος του 2017.

Η εκστρατεία No Hate Speech Movement είναι μια πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της ρητορικής του μίσους και υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο διαδίκτυο. Στοχεύει στην μείωση της ανοχής περιστατικών ρητορικής μίσους και στην ενίσχυση της ενεργής συμμετοχής των νέων, της ιδιότητας του πολίτη, συμπεριβαλαμβανομένης της διακυβέρνησης του διαδικτύου. Η εκστρατεία υποστηρίζει την ισότητα, την αξιοπρέπεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και είναι κομμάτι της ευρύτερης προσπάθειας του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προώθηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στον κυβερνοχώρο. Η εκστρατεία επίσημα ξεκίνησε στις 22 Μαρτίου το 2013 και είναι ενεργή σε 40 χώρες.

To project ”CHAnCe: Continue the no HAte Campaign!” έχει ως στόχο να φέρει κοντά άτομα από τις δύο συμμετέχουσες χώρες που εργάζονται για την νεολαία, προκειμένου να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, να ανταλλάξουν καλές πρακτικές για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους και να αναπτύξουν μια στρατηγική για το πώς θα συνεχίσουν την υποστήριξη της εκστρατείας “Nο Hate Speech Movement” συνεχίζοντας τις δραστηριότητες και την διάδοση των μηνυμάτων και των ιδεών της σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, μετά την επίσημη λήξη της το 2017.

Συγκεκριμένοι στόχοι του προγράμματος:
 να ενισχύσει την διακρατική συνεργασία των οργανώσεων από την Ελλάδα και τη Νορβηγία, ενάντια στην άνοδο της ρητορικής μίσους
 να ξεκινήσει ένα βιώσιμο δίκτυο οργανώσεων/ατόμων που θα συνεχίσει τη διάδοση των ιδεών και των μηνυμάτων της NHSM, με την διεξαγωγή offline και online δραστηριοτήτων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο
 να υποστηρίξει την ανταλλαγή καλών πρακτικών, μεθόδων και εργαλείων που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το πρόβλημα της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο, και την προώθηση της εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα ως μεθοδολογία στο πεδίο του youth work
 να σχεδιάσουν μελλοντικές κοινές δράσεις που θα διεξαχθούν παράλληλα σε Ελλάδα και Νορβηγία κάτω από την καμπάνια NHSM στις ευρωπαϊκές ημέρες δράσης
Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στη Λάρισα στις 11-14 Μαρτίου 2017, καλύπτονται κόστος διατροφής και μετακίνησης και δεν έχει κόστος συμμετοχής.

Προφίλ συμμετεχόντων:
 Ενεργοί νέοι από την περιοχή της Λάρισας (επιθυμητή προηγούμενη εμπειρία σε ευρωπαϊκά προγράμματα είτε ως youth leader, youth worker, ή εθελοντής)
 Προσωπικό ενδιαφέρον για την εκστρατεία του “Όχι στην Ρητορική Μίσους” του Συμβουλίου της Ευρώπης
 Βασική γνώση αγγλικών
 Δυνατότητα να πολλαπλασιάσουν τα αποτελέσματα του προγράμματος
 Προθυμία να εργαστούν σε μια διεθνή ομάδα
Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Αναστασία Οικονομούλα στο partnerships@youthnet.gr

Έλληνες εταίροι:
Youthnet Hellas (www.youthnet.gr)
Το Youthnet Hellas είναι ένας οργανισμός νέων που στοχεύει στην προώθηση της ενεργής συμμετοχής των νέων. Είναι ένας από τους πρώτους εταίρους της εκστρατρείας NHSM στην Ελλάδα.
Alternative Innovative Develepment (http://aid.com.gr/)
H A.I.D. είναι οργανισμός Νεολαίας στην Λάρισα κι ασχολείται με την Εκπαίδευση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σκοπός της A.I.D. είναι να υποστηρίζει άτομα και κοινότητες όπου θέλουν να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής τους και διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο.
Νορβηγός εταίρος:
Ο εταίρος από τη Νορβηγία είναι το Uteseksjonen (Uteseksjonen comes under the Central and Greater Oslo division of the Agency for Social and Welfare Services, ASWS (City of Oslo Council).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ