ΕΝΟΧΟΣ ΜΕ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΘΩΟΣ Ο ΓΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 23ΧΡΟΝΟΥ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΤΗ

Άρχισε και ολοκληρώθηκε σήμερα στο Βόλο μετά από μαραθώνια διαδικασία η εκδίκαση της τραγικής υπόθεσης που στα τέλη του 2015 συγκλόνισε την κοινωνία της Λάρισας, όταν μια ζωοκλοπή κατέληξε στο θάνατο του 23χρονου τότε Διονύση Δημάκου, κατοίκου εν ζωή της ιστορικής κοινότητας Αμπελακίων και στον τραυματισμό του πατέρα του.

Σε μια υπόθεση με πολλά ερωτήματα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Βόλου κάθισαν πατέρας και γιος από τους Αγίους Αναργύρους Λάρισας, οι οποίοι και κλήθηκαν να δώσουν απαντήσεις αναφορικά με το τι προηγήθηκε για να οδηγήσει τελικά στον πυροβολισμό και το θανάσιμο τραυματισμό ενός νέου ανθρώπου, με την έδρα να κρίνει ένοχο με ελαφρυντικά τον πατέρα Π.Κ και αθώο το γιό Β.Κ.

Η συνολική ποινή που επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο από τους Αγίους Αναργύρους ήταν 24,5 χρόνια με το ελαφρυντικό της δικαιολογημένης αγανάκτησης λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος, ενώ επί της απόφασης ασκήθηκε έφεση.

«Αισθάνομαι αρχικά δικαιωμένος και ευχαριστημένος από την απόφαση, αφού το δικαστήριο διέκρινε τη δικαιολογημένη αγανάκτηση του πελάτη μου, ενώ θεωρώ πως στο Εφετείο θα αναδειχθούν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στην αθώωσή του», ήταν η δήλωση του συνηγόρου υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων Αχιλλέα Βαρδακούλη στο paidis.com.

Σημειώνεται πως η δίκη ολοκληρώθηκε χωρίς εντάσεις γύρω στις 23.00 το βράδυ στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου, όπου συντετριμμένοι συγγενείς και φίλοι του θύματος αλλά και οι κατηγορούμενοι και οι οικείοι τους άκουσαν την απόφαση για απαλλαγή του ενός και την καταδίκη του άλλου με ανάμεικτα συναισθήματα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ