ΑΥΤΗ Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΑΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΣΟ ALZHEIMER

Οι επιστήμονες έχουν βρει οτι εάν δεν μπορείτε να εντοπίσετε τη διαφορά που υπάρχει σε ένα από τα τέσσερα σκίτσα, ίσως να κινδυνεύετε περισσότερο από τη νόσο.

Μπορείτε να πείτε τη διαφορά;

Η νόσος Αλτσχάιμερ διαγιγνώσκεται συχνά αφού πρώτα οι άνθρωποι βιώσουν κενά στη μνήμη τους, δυσκολεύονται να θυμηθούν πρόσφατα γεγονότα και αγωνίζονται για να επεξεργαστούν νέες πληροφορίες.

Εμπειρογνώμονες από το Πανεπιστήμιο Louiseville αποκάλυψαν ότι άτομα με γενετική προδιάθεση για Αλτσχάιμερ έχουν μεγαλύτερη δυσκολία να βρουν τη διαφορά στα σκίτσα  από τα άτομα που δεν κινδυνεύουν από τη νόσο.

Η Emily Mason, μεταδιδακτορικός συνεργάτης στο Τμήμα Νευρολογικής Χειρουργικής, δήλωσε:

«Αυτή τη στιγμή, όταν ανιχνεύσουμε την ασθένεια, είναι πολύ δύσκολο να αποκαταστήσουμε τη λειτουργία, διότι έχει ήδη γίνει μεγάλη ζημιά στον εγκέφαλο.

»Έτσι, αναρωτηθήκαμε αν θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τα γνωστικά αυτά τεστ που στοχεύουν σε δομές στο μεσαίο κροταφικό λοβό για να εντοπίσουμε πολύ λεπτές συμπεριφορικές αλλαγές σε άτομα που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση της νόσου Αλτσχάιμερ.

»Εξετάσαμε ανθρώπους που βρίσκονταν στην ηλικία των 40 και 50 ετών, πρόκειται για μια ηλικία κατά την οποία αν διαπιστωθούν προβλήματα, είναι πιθανό η παθολογία να είναι αναστρέψιμη.

»Χρησιμοποιώντας μια γνωστική άσκηση, που μπορεί εύκολα να υλοποιηθεί με τη χρήση υπολογιστή, διαπιστώσαμε ότι τα άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο από τη νόσο, τείνουν να τα πηγαίνουν χειρότερα τον εντοπισμό των διαφορών μεταξύ των αντικειμένων. Αυτά τα αντικείμενα είναι παρόμοια οπτικά, και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τα έχουν δει ποτέ πριν. Αυτά τα δύο πράγματα καθιστούν αυτή την άσκηση πολύ δύσκολη.»

(Στην πιο πάνω εικόνα η διαφορετική είναι η 4)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ