“ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ” ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Η Αστυνομική Ανασκόπηση είναι το διμηνιαίο ενημερωτικό περιοδικό που εκδίδει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και αρχαιότερα ελληνικά περιοδικά με συνεχή ροή έκδοσης από το 1953.

Αποτελεί τη φυσική συνέχεια των εκδόσεων «Αστυνομικά Χρονικά» (1953) της Αστυνομίας Πόλεων και «Επιθεώρηση Χωροφυλακής» (1970) της Ελληνικής Χωροφυλακής. Με την ενοποίηση των Σωμάτων της Ελληνικής Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων το 1984, τα δύο έντυπα αποκτούν κοινή εκδοτική στέγη και ονομασία. Εκδίδονται πλέον υπό την επωνυμία «Αστυνομική Επιθεώρηση», ενώ 18 χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα, το 2002 το περιοδικό της Ελληνικής Αστυνομίας μετονομάζεται σε «Αστυνομική Ανασκόπηση».

Η έκδοση του περιοδικού έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα  και, ως περιοδικό ποικίλης ύλης, η «Αστυνομική Ανασκόπηση» καλύπτει με τη θεματολογία της, τόσο αστυνομικού, όσο και ευρύτερου κοινωνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος θέματα.

Σε κάθε τεύχος φιλοξενούνται, μεταξύ άλλων, νέα και ειδήσεις για το έργο των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης &  Προστασίας του Πολίτη, καθώς και επιστημονικά άρθρα με τεκμηριωμένες απόψεις και θέσεις πάνω σε θέματα εγκληματολογίας και ασφάλειας.

Η διεθνής αρθρογραφία, τα υπηρεσιακά νέα, οι σελίδες για το βιβλίο και το παιδί αποτελούν μερικές από τις μόνιμες στήλες του περιοδικού.

Η Αστυνομική Ανασκόπηση με συνέπεια και συνέχεια κατέγραψε και καταγράφει το έργο και την εξέλιξη του Αστυνομικού Σώματος τις τελευταίες έξι δεκαετίες. Αποτελεί μία πλούσια ιστορική πηγή, καθώς στις σελίδες της καταγράφονται πτυχές της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής ζωή της χώρας μας, των τελευταίων έξι δεκαετιών.

Πρωταρχικός στόχος του περιοδικού είναι μέσα από την έγκυρη ενημέρωση και την πλούσια θεματολογία του, να καταστεί «μια πύλη ανοιχτή στην κοινωνία», μια πύλη πρόσφορη για αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ Αστυνομίας και πολιτών.

Πέραν του ενημερωτικού – επιμορφωτικού χαρακτήρα η Αστυνομική Ανασκόπηση ως περιοδικό ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ εξυπηρετεί εδώ και δεκαετίες έτερο σκοπό, ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ, και δυστυχώς, άγνωστο στον ευρύτερο κύκλο της αστυνομικής οικογένειας. Τα έσοδα που προκύπτουν κυρίως από τις διαφημίσεις και από μέρος της ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΩΝ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΩΝ (0,75 €), διατίθενται στο μεγαλύτερο μέρος τους για την ενίσχυση αναξιοπαθούντων Αστυνομικών, Πολιτικών Υπαλλήλων, Ειδικών Φρουρών, Συνοριακών Φυλάκων ή των τέκνων ή των οικογενειών τους ύστερα από αξιολόγηση της Διοικούσας Επιτροπής του περιοδικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ