ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟ

Ανακοινώσεις με τις οποίες καλούν τους εμπόρους και τους επαγγελματίες να κρατήσουν κλειστά την Κυριακή τα καταστήματά τους στο πλαίσιο της κινητοποίησης που εξήγγειλε η ΕΣΕΕ, εξέδωσαν οι Εμπορικοί Σύλλογοι Ελασσόνας και Τυρνάβου.

Στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου αναφέρονται τα εξής:

“Ο εμπορικός σύλλογος Τυρνάβου ανακοινώνει πως τα καταστήματα της πόλης για την Κυριακή 7 Μάιου θα είναι κλειστά

Έτσι κι αλλιώς ο Τύρναβος είναι από τις λίγες πόλεις στην Ελλάδα που εφάρμοσαν το ποτέ την Κυριακή από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος.

Σταθερά κλειστά με ποσοστό επιτυχίας 100%.

Το ίδιο θα συμβεί και τώρα.

Βέβαια εντελώς ενημερωτικά, το κλείσιμο των καταστημάτων αυτήν την Κυριακή βοηθάει στο να δείξουμε την δύναμη μας που μέσω της ΕΣΕΕ γίνεται ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απελευθέρωση της λειτουργίας της αγοράς για 32 Κυριακές.

Εμείς σαν σύλλογος λέμε ποτέ την Κυριακή και το εννοούμε”.

Στην Ελασσόνα

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Ελασσόνας ανακοινώνεται ότι , μετά από έγγραφο που εστάλη από την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) σχετικά με την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ αποφάσισε πανελλαδικό κλείσιμο τωνκαταστημάτων, την ερχόμενη Κυριακή, 7 Μαΐου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αποφάσεις που λαμβάνονται για εμάς χωρίς εμάς.

Ταυτόχρονα, η ΕΣΕΕ ζήτησε από όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας να λάβει σαφή θέση απέναντι στην απελευθέρωση των Κυριακών!

Η Κυβέρνηση και η Τρόικα μοιάζει να αγνοούν την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και φαίνεται να εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα και πολυεθνικές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου.

Οι Εμπορικοί Σύλλογοι, οι Ομοσπονδίες μας και η ΕΣΕΕ δεν παλέψαμε 6 χρόνια για το κορυφαίο αυτό θέμα, ώστε να τα παρατήσουμε τώρα. Η απελευθέρωση σε συγκεκριμένες –μεγάλες- περιοχές, θα προκαλέσει αλυσιδωτή αντίδραση, με ορατό αποτέλεσμα τις 52 εργάσιμες Κυριακές του χρόνου. Μία τέτοια επιλογή, το μόνο που θα πετύχαινε θα ήταν η άμεση αναδιανομή του ήδη περιορισμένου, λόγω κρίσης και ύφεσης, τζίρου προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων και η εξαγωγή κεφαλαίων που με αιματηρές θυσίες και capitalcontrols προσπαθεί η χώρα και η κοινωνία της να κρατήσουν στην εθνική οικονομία.

Σας καλούμε να κλείσουμε όλοι μαζί τα καταστήματά μας την Κυριακή 7 Μαΐου, για να πετύχει η κινητοποίηση.

Ήρθε η ώρα να δείξουμε τη δύναμή μας!

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com