ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ  ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΣΤΟΝ  ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ  ΤΩΝ  ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ Κοντελές Δημήτρης Τακτικό αιρετό μέλος ΠΥΣΔΕ Λάρισας και Ρεμπάπης Παναγιώτης Αναπληρωματικό αιρετό μέλος ΠΥΣΔΕ Λάρισας

Στο προηγούμενο Υ.Σ έγινε η διαδικασία  επικύρωσης (κατά πλειοψηφία ) των πινάκων Α που έστειλαν  οι διευθυντές των σχολείων καθώς και η σύνταξη του πίνακα Γ όπου αποτυπώνονται τα κενά και τα πλεονάσματα  για το επόμενο σχολικό έτος.

Ο πίνακας Γ στάλθηκε στην ΠΔΕ  και στην συνέχεια συμπληρωμένος με την στήλη «εκτίμηση της Περιφερειακής Διευθύντριας για τα κενά-πλεονάσματα»- και όχι της εκτίμησης του ΠΥΣΔΕ-  στάλθηκε στο Υπουργείο για να γίνουν οι μεταθέσεις. Καλούμε την ΠΔΕ να δημοσιοποιήσει  τον πίνακα Γ με τις εκτιμήσεις της για τα κενά-πλεονάσματα που έστειλε στο Υπουργείο.

Η διαδικασία που προβλέπεται να ακολουθηθεί μετά την ανακοίνωση των μεταθέσεων όσον αφορά τις  κρίσεις  υπεραριθμιών  και  τις  αντίστοιχες  τοποθετήσεις  των  υπεραρίθμων  αναλύεται με  λεπτομέρεια  στο  ενημερωτικό  Νο 4 / 8-5-2017  που  αποστείλαμε  ως  αιρετοί  της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ  στα  σχολεία  και  μπορεί  ο  καθένας  να  το  ζητήσει  από  τον  υπεύθυνο για  την αλληλογραφία (e-mail).

Να  επισημάνουμε  εδώ  ξανά  την  προσοχή των  συναδέλφων  στις  νέες  ομάδες και τις  όμορες  όπως  αυτές  ψηφίστηκαν από  την πλειοψηφία  του ΠΥΣΔΕ  την περασμένη  χρονιά.

Σε ότι μας αφορά πέρα από την δημοσιοποίηση του πίνακα Γ, οι πίνακες Α βρίσκονται στην διάθεση της ΕΛΜΕ από την στιγμή που τους παραλάβαμε και για την ενημέρωση των συναδέλφων θα σταλούν στα σχολεία.  Δεν υιοθετήθηκε από το Υ.Σ η θέση μας να συμπληρώνονται οι πίνακες Α  με τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων και όχι αποκλειστικά από τον Διευθυντή του σχολείου. Θα αναρτηθούν  μόνο στον πίνακα ανακοινώσεων για να ενημερώνονται οι συνάδελφοι. Κάτι που πριν βρεθούμε στο Υ.Σ  θυμίζουμε ήταν αποκλειστικό προνόμιο των διευθυντών και των αιρετών του κλάδου.

Οι μεταθέσεις στο νομό είναι σχεδόν ανύπαρκτες ( 2 Μαθηματικοί , 1 Καλλιτεχνικών , 1 Βιολόγος , 2 Μουσικής ) πέρα και έξω από τις πραγματικές ελλείψεις που αποτυπώνονται ακόμη  και με αυτό τον αντιπαιδαγωγικό τρόπο υπολογισμού.

Τα αποτελέσματα  της απόφασης της πολιτικής  ηγεσίας του υπουργείου παιδείας να μην λάβει υπόψιν της τις εκτιμήσεις των ΠΥΣΔΕ είναι  πλέον καθαρό, φάνηκε από τον αριθμό των μεταθέσεων, που στο  σύνολό τους είναι 213, δηλαδή μόλις το 3%. Αλλά τι μπορεί να περιμένει κανείς όταν και η τωρινή ηγεσία εφαρμόζει την ίδια και απαράλλακτη πολιτική με τους προκατόχους της;  Με γενίκευση της ελαστικής εργασίας (αναπληρωτές, ωρομίσθιοι κάθε είδους), με επιβολή κάθε λογής περικοπών και συγχωνεύσεων τμημάτων προκειμένου “να βγουν τα νούμερα”, με αύξηση του διδακτικού ωραρίου όλων των εκπαιδευτικών μεθοδεύοντας και νέα παρά τις διαψεύσεις της.

Οι ελάχιστες  αιτήσεις* για συνταξιοδότηση την φετινή χρονιά ( με δικαίωμα ανάκλησης μέχρι 10 /5/2017 ) είναι  αποτέλεσμα της αύξησης των ορίων ηλικίας  και των άγριων περικοπών στις συντάξεις.  Ο μη υπολογισμός τους στα οργανικά κενά,  έρχεται να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των αφεντικών για μηδενικούς διορισμούς.

Αυτό που συμβαίνει στην εκπαίδευση συμβαίνει σε όλη την κοινωνία και δεν μπορεί κανείς  να το κρύψει όποια ορολογία και να χρησιμοποιεί. Tο διαπιστώνουν καθημερινά  εργαζόμενοι, άνεργοι , συνταξιούχοι και νεολαία. Είναι έτοιμοι να   ψηφίσουν την ερχόμενη εβδομάδα και νέα αντιλαϊκά μέτρα ύψους 3,7 δις ευρώ από το 2019 και μετά, βάζοντας το λαό στη μυλόπετρα των μνημονίων χωρίς τέλος.

Γι’ αυτό είναι ανάγκη να σπάσει η αναμονή που χαρίζει χρόνο στους εκβιαστές και να μπουν ξανά τα συνδικάτα σε τροχιά συλλογικών διαδικασιών και αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Για να περάσει η υπόθεση των αγώνων στα χέρια των εκπαιδευτικών, σε αντιπαράθεση με τη γραμμή του κρατικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που θέλει να μετατρέψει τα συνδικάτα σε ουρά και χειροκροτητές της κάθε κυβερνητικής πολιτικής. Για σωματεία αγωνιστικά με πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις του εκπαιδευτικού κινήματος, κόντρα στη γραμμή της ανάθεσης και της συνθηκολόγησης.

Ούτε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας για χάρη των προτεραιοτήτων κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

*

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
ΚΩΔ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ
ΠΕ02 ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ  4
ΠΕ03 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ  5
ΠΕ09 ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ  1
ΠΕ12 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ  1
ΠΕ14 ΓΕΩΠΟΝΟΙ-ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ & ΦΥΣ.ΠΕΡ/ΝΤΟΣ  1
ΠΕ16 ΤΕ16 ΜΟΥΣΙΚΗΣ  1
ΠΕ17 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ-ΗΛΕΚΤΡΟΥΡΓΟΙ-ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΟΙ ΑΣΕΤΕΜ-ΤΕΙ-ΚΑΤΕΕ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ (ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ)  2
ΠΕ18 ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ (MARKETING)  1
ΔΕ01 ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΨΥΞΕΩΣ (ΨΥΚΤΙΚΟΙ)  1
ΠΕ04.01 ΦΥΣΙΚΟΙ  3
ΠΕ04.02 ΧΗΜΙΚΟΙ  1
ΠΕ04.04 ΒΙΟΛΟΓΟΙ  1
ΣΥΝΟΛΟ 22

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ