ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ

Την εγκατάστασή του σε βιβλιοθήκες προτείνει ο Δ. Χουλιαρός ειδικός παιδαγωγός, εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής- ερευνητής, πρ. προϊστάμενος ΚΕΔΔΥ Ν. Λάρισας, που παραχωρεί το software

Στη δημιουργία ενός προγράμματος που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία, με διάφορα προβλήματα ανάγνωσης αλλά και σε ξενόγλωσσους να μπορούν να διαβάζουν ελληνικά βιβλία προχώρησε ο ειδικός παιδαγωγός, εκπαιδευτικός Δ. Χουλιαρός*

ο οποίος προτείνει την εγκατάσταση αυτού του προγράμματος σε όλες τις βιβλιοθήκες της Θεσσαλίας ώστε να παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες προς όλους τους πολίτες.

Ηδη ο κ. Χουλιαρός απέστειλε επιστολή σε όλες τις βιβλιοθήκες στην οποία αναφέρονται τα εξής:

“Προτείνω και παραχωρώ την εγκατάσταση ειδικού προγράμματος, software,  στους υπολογιστές της βιβλιοθήκης σας , με βάση την προσφορά που ισχύει για όλες τις βιβλιοθήκες των νομών Θεσσαλίας, προκειμένου να δοθεί πρόσβαση στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που δυσκολεύεται στην ανάγνωση.

Προσφέρεται η δυνατότητα έτσι ώστε ο υπολογιστής να διαβάζει οποιοδήποτε κείμενο χρειάζεται ο αναγνώστης, είτε τα μαθήματα του σχολείου ή οτιδήποτε άλλο, κυρίως για  άτομα με αναπηρία, δυσλεξία, δυσαναγνωσία, δίγλωσσοι, αλλοδαποί κλπ, και να βοηθηθούν, όσο αφορά τις παροχές της βιβλιοθήκες προς όλες τις κατηγορίες πολιτών.

Η δυνατότητα που δίνεται μ αυτόν τον τρόπο, εξυπηρετεί το κοινό της βιβλιοθήκης ώστε άσχετα με τις δυσκολίες που μπορεί κάποιος να αντιμετωπίζει να παρέχεται η δυνατότητα ανάγνωσης και ψυχαγωγίας.

Γ ια την ποιοτική εφαρμογή της χρήσης αυτής, προτείνω να ενημερωθούν οι σύλλογοι αναπηρίας, όπως και οι σύλλογοι δυσλεξίας ή μαθησιακών δυσκολιών της περιοχής σας, έτσι ώστε να ενημερωθούν για τη σωστή χρήση των προγραμμάτων αυτών, με συνέπεια βέβαια την εποικοδομητική χρήση των μελών τους.

Η συγκεκριμένη μελέτη και εφαρμογή, τιμήθηκε με παγκόσμια βράβευση και πρώτη βράβευση από το υπουργείο παιδείας”.

*Δημήτρης Χουλιαρός,

Αβέρωφ 4, 40400 Αμπελώνας Λάρισα.

Τηλ.. 2492033281, 6977447508

Mail: anette@in.gr    dimitrishouliaros@gmail.com

30 χρόνια στην εκπ/ση.

Μεταπτυχιακές σπουδές στην ειδική Αγωγή.

Μάστερ: Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο Κοπεγχάγης. DPU.

Ειδικότητα: Ενισχυτική διδασκαλία με χρήση μέσων πληροφορικής. Πανεπιστήμιο Κοπεγχάγης DPU

Επιμόρφωση στην Ειδική Αγωγή.

Εξειδίκευση στις Μαθησιακές δυσκολίες:

Εξειδίκευση «Σύγχρονα θέματα Ειδικής Αγωγής- Μαθησιακές Δυσκολίες

Εξειδίκευση: «Αγωγή υγείας και ειδική αγωγή».

Μητρώο επιμορφωτών Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ