ΤΟ ΝΕΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΗΣ Γ. ΦΩΤΟΥ “ΣΤΗΣ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΤΟΝ ΙΣΚΙΟ” ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Το νέο μυθιστόρημα της Λαρισαίας συγγραφέως Γιώτας Φώτου με τίτλο «Στης καρυδιάς τον ίσκιο» θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 14 Ιουνίου και ώρα 8μμ στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, Λάρισας.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν Το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας , το βιβλιοπωλείο ΑΝΕΜΟΣ και οι εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο εκπαιδευτικός – δημοσιογράφος Γιώργος Τράντας και ο οικονομολόγος Γιάννης Κεφαλάς. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ψυχολόγος Ολυμπία Καλαμπαλίκη, το συντονισμό θα κάνει ο εκπαιδευτικός Βασίλης Καραβίδας ενώ θα συμμετέχουν οι μουσικοί Νίκος Νασίκας, Νίκος Νικολαϊδης και Ματθαίος Ρίζος

Από το οπισθόφυλλο

Πικρό δέντρο η καρυδιά. Βαρύς ο ίσκιος της. Αν κάποιος χαλαρώσει κάτω από αυτόν κινδυνεύει να χαθεί.

Η Θάλεια Λυμπέρη και ο Δημοσθένης Ταρούσης, παιδιά ακόμα, συναντούνται κάτω από μια καρυδιά, σε ένα ορεινό χωριό της Ευρυτανίας.  Οι οικογένειές τους, το κράτος και η μοίρα  έχουν κληροδοτήσει και στους δυο ασήκωτο φορτίο. Απελπισμένοι και βλέποντας τα όνειρα  τους  να πνίγονται,   κάνουν λανθασμένες επιλογές, φτάνοντας στην άκρη του γκρεμού. Θα ξαναβρεθούν, ενήλικοι πλέον, στο Τορόντο του Καναδά, έχοντας επάνω του ο καθένας βαθιές πληγές που δύσκολα μπορούν να σβήσουν.

Ένα ταξίδι στα δύσκολα χρόνια 1908-1958 μέσα από τα οποία έρχονται στο φως κοινωνικές και πολιτικές αναταράξεις, οι πόλεμοι, η Κατοχή, ο Εμφύλιος, ο αγώνας για επιβίωση σε απομονωμένες περιοχές και η νοοτροπία των κατοίκων τους,  η μετανάστευση και τα προβλήματά της μέσα από τη συγκλονιστική πορεία δυο οικογενειών και την ανατρεπτική ιστορία μιας λαβωμένης αγάπης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ