ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ, ΟΕΒΕΛ ΚΑΙ ΕΣΛ

Επιστολή προς τη διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της περιφέρειας Θεσσαλίας με την οποία ζητούν να παρέμβει για τη διατήρηση της δημόσιας υγείας λόγω των σκουπιδιών απέστειλαν οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου, της ΟΕΒΕΛ και του ΕΣΛ.

Στην επιστολή τους αναφέρουν:

“Λόγω  της  συνεχιζόμενης  απεργιακής  κινητοποίησης  των  εργαζομένων  στην  καθαριότητα  των  Δήμων  αλλά  και  εν όψη  των  ακραίων  καιρικών  συνθηκών  που  θα  ισχύσουν  τις  επόμενες  ημέρες στην  περιοχή μας,  σας  παρακαλούμε  θερμά  -στο  πλαίσιο  των  αρμοδιοτήτων  σας-  να  λάβετε  κάθε  απαραίτητο  μέτρο  για  τη  διατήρηση  της  Δημόσιας  υγείας  στην   Περιφερειακή  μας  Ενότητα”.

Στο δήμαρχο

Ανάλογη επιστολή απέστειλαν οι τρεις πρόεδροι και στο δήμαρχο Λαρισαίων επισημαίνοντας τα εξής:

“Ως Επιμελητήριο Λάρισας, Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών νομού Λάρισας  και  Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας αναφορικά με το μείζον θέμα που έχει δημιουργηθεί με τη συσσώρευση απορριμμάτων, τόσο στον κεντρικό ιστό της πόλης όσο και στις συνοικίες, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Είναι απολύτως κατανοητή η δυσχερής θέση των εργαζομένων της καθαριότητας καθώς και η ανάγκη του Δήμου Λαρισαίων για ύπαρξη μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού στον εν λόγω τομέα. Ωστόσο, με δεδομένες τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν και οι οποίες αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ημέρες, σε συνδυασμό με τον συνεχώς αυξανόμενο όγκο απορριμμάτων, τίθεται πλέον σοβαρότατο θέμα δημόσιας υγείας.

Γι’ αυτό σας καλούμε να αναλάβετε άμεση πρωτοβουλία για την επίλυση του θέματος, προκειμένου να αποφύγουμε ως πόλη τα χειρότερα. Από την πλευρά μας δηλώνουμε την πρόθεσή μας να συνδράμουμε σε κάθε προσπάθεια που θα κινείται προς την κατεύθυνση της οριστικής επίλυσης του προβλήματος”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ