ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ανακοίνωση του συλλόγου που ζητά άμεση θεσμοθέτηση της Κυριακής αργίας

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Ν Λάρισας σε καλεί να δώσουμε μαζί αποφασιστικό μαχητικό αγώνα ενάντια στη βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματά μας, στη ζωή μας.

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι απαίτηση των πολυεθνικών, της Ε.Ε. εδώ και πολλά χρόνια, κ θα έχει ως αποτέλεσμα την τόνωση των πολυεθνικών με το κλείσιμο των μικρών καταστημάτων, τη γιγάντωση της ανεργίας με παράλληλη νομοθέτηση εργασιακού μεσαίωνα για όλους τους εργαζόμενους κ μεροκάματα Κίνας και Ινδίας χωρίς «γιορτές και σχόλες».

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας αποδιοργανώνει την κοινωνική, οικογενειακή, προσωπική ζωή εκατοντάδων χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων, βάζοντας εμπόδια ακόμα κ στην μητρότητα, γιατί οι γυναίκες είναι η συντριπτική πλειοψηφία στον κλάδο.

Δεν θα σταματήσουν εκεί, η κατάργηση της Κυριακής αργίας δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στο εμπόριο αλλά παράλληλα προετοιμάζει την κατάργηση της, σε όσους κλάδους συνδέονται με αυτό κ πολύ σύντομα θα ισχύσει για τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους. Ότι ξεκίνησε από το εμπόριο (ωρομίσθιο, μερική απασχόληση, συμβάσεις ορισμένου χρόνου) εξαπλώθηκε με την ταχύτητα του ανέμου σε κάθε κλάδο.

Τα μέτρα δεν είναι προσωρινά, δεν είναι τα τελευταία!

Η κυβέρνηση μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 4ο μνημόνιο έχουν συμφωνήσει για την απελευθέρωση των απολύσεων, νέα μείωση μισθών κ μεροκάματων, τ ο ν π ε ρ ι ο ρ ι σ μ ό κ τ η ν α π α γ ό ρ ε υ σ η τ η ς συνδικαλιστικής δράσης, την παράδοση των κ ό κ κ ι ν ω ν δ α ν ε ί ω ν σ τ α α ρ π α κ τ ι κ ά , τ ο υ ς πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού.

Η επίθεση αυτή είναι κρίκος στην αλυσίδα της αντιλαϊκής πολιτικής που επεκτείνεται με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κ την προσφυγιά και έχει μόνιμα θύματα τους λαούς που υποφέρουν.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τις μανούβρες, τα χοντροκομμένα ψέματα της κυβέρνησης ότι δήθεν «διαπραγματεύεται για τους αδύνατους». Από το ψ ε ύ τ ι κ ο δ ί λ η μ μ α π ο υ θ έ τ ο υ ν σ τ ο λ α ό , ό τ ι η διαπραγμάτευση και οι αντιθέσεις του ΔΝΤ με την ΕΕ, μπορεί να είναι προς όφελος του. Ζήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα και ξέρουμε τι σημαίνουν «οι κόκκινες γραμμές», «η σκληρή διαπραγμάτευση», «τα δίκαια μέτρα που ελαφρύνουν τους κοινωνικά αδύναμους», κ τόσα άλλα ψέματα, λεονταρισμοί και απάτες.

Συνάδελφε/σσα

Γνωρίζεις πλέον οτι εδώ κ χρόνια έχει φανεί πως, για να αντιμετωπίσουν την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν, οι καπιταλιστές δοκιμάζουν τα πάντα προκειμένου να βγουν από το αδιέξοδό τους, να φέρουν τη λεγόμενη “ανάπτυξη”.

Αλλά η ανάπτυξη που επαγγέλλονται θα περάσει πάνω από τις ζωές μας, τους μισθούς μας, την ιδιωτική Υγεία και Παιδεία.

Η επίθεση των εργοδοτών κ των κυβερνήσεων τους στην ζωή μας δε θα σταματήσει όσο η δικαιολογημένη αγανάκτηση αναλώνεται σε προσπάθεια εύρεσης ατομική λύσης, αλλαγές εργασίας, έξοδο στο εξωτερικό κ.α. Η απάντηση θα δοθεί με συλλογικό, οργανωμένο αγώνα, μαζι με τους εργαζόμενους σε όλο τον κλάδο, μέσα από το κλαδικό μας συνδικάτο.

Συνάδελφε/σσα

Είναι ώρα να στείλουμε πιο δυνατό το μήνυμα:

«Νομοθετική κατοχύρωση τώρα της Κυριακάτικης Αργία». Τέρμα οι θυσίες για τα κέρδη των πλουτοκρατών.

Ζητάμε δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Απάντηση είναι η διεκδίκηση συλλογικής σύμβασης που θα επαναφέρει όσα χάθηκαν τα τελευταία χρόνια, θα διασφαλίζει δουλειά σε ανθρώπινες συνθήκες με αποδοχές σύμφωνες με τις δικές μας ανάγκες και όχι την αύξηση των κερδών των εταιρειών.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Όλοι στην Απεργία στο Εμπόριο στις 16 Ιουλίου

Απεργιακή Συγκεντρωση 11:00

Εργατικό Κέντρο Λάρισας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ