ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι άνθρωποι στην Ιαπωνία είναι οι μακροβιότεροι, με την Ελβετία, τη Σιγκαπούρη, την Αυστραλία και την Ισπανία επίσης στην πρώτη πεντάδα.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πέρυσι απέδωσε τον εντυπωσιακό μέσο όρο ζωής στην Ιαπωνία – τα 83,7 χρόνια – στην υγιεινή διατροφή τους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που ακολουθούσαν ευλαβικά τον επίσημο διατροφικό οδηγό της Ιαπωνικής κυβέρνησης, που δημιουργήθηκε το 2005, είχαν 15% χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας.

Αυτός περιελάμβανε μια δίαιτα χαμηλή σε κορεσμένα λίπη και επεξεργασμένα τρόφιμα, αλλά υψηλή σε υδατάνθρακες που προέρχονται από το ρύζι και τα λαχανικά.

Στην πρόσφατη μελέτη, οι ερευνητές διαπιστώνουν ότι και κοινωνικοί παράγοντες όπως η εκπαίδευση, η απασχόληση, οι συνθήκες εργασίας και η φτώχεια έχουν όλες επιπτώσεις στο προσδόκιμο ζωής, διότι επηρεάζουν τον τρόπο ζωής.

Οι χώρες στις οποίες πεθαίνουν νεότεροι οι άνθρωποι είναι η Σιέρα Λεόνε – στα 50,1 χρόνια – στη συνέχεια η Αγκόλα, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το Τσαντ και η Ακτή του Ελεφαντοστού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ