ΑΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΝ κ. ΣΑΡΧΩΣΗ

Ανακοίνωση του επικεφαλής της Δράσης Πολιτών Αστ. Ροντούλη

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης(3/8/2017), η δημοτική παράταξη “Δράση Πολιτών” έθεσε προ ημερησίας διατάξεως δύο σημαντικά θέματα που καιρό τώρα ταλαιπωρούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας.

Α) Ζητήσαμε να ασκηθούν πιέσεις από τον Δήμο Τυρνάβου, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών όλοι οι παραγωγοί που χαρακτηρίστηκαν ως επιλαχόντες.Με άλλα λόγια, ζητήσαμε την ενίσχυση του προγράμματος με επιπρόσθετους εθνικούς πόρους, για να απορροφηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, καθώς όλοι ομνύουν στον αναπτυξιακό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας.
Δυστυχώς,όμως, ενώ περιμέναμε την ταύτιση της δημοτικής αρχής με τις θέσεις μας, έκπληκτοι ακούσαμε τον κ. Σαρχώση να δηλώνει ικανοποιημένος, διότι, όπως ισχυρίστηκε, θα απορροφηθεί το 40% των επιλαχόντων.
Φαίνεται ότι η κυβέρνηση βρήκε άξιο εκπρόσωπο στην περιοχή μας.Οι αγρότες, όμως, ας κρίνουν μόνοι και ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους για πρόσωπα και καταστάσεις.
Β) Στηλιτεύσαμε την εξαίρεση από τα ΠΣΕΑ των αμπελιών που χτυπήθηκαν από το παγετό του Ιανουαρίου 2017, τονίζοντας επιπροσθέτως ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από τον πρόσφατο καύσωνα, και ζητήσαμε την πλήρη κινητοποίηση του Δήμου, στην κατεύθυνση των δίκαιων αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ.
Δυστυχώς, και πάλι η δημοτική αρχή μας απογοήτευσε, διότι ο κ. Σαρχώσης μας χαρακτήρισε ως λαϊκιστές, δηλώνοντας ανερυθρίαστα επί λέξει ότι ” τα αμπέλια είναι φορτωμένα” και έτσι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
Σίγουρα ο κ. Σαρχώσης, λοιπόν, αξίζει τον μισθό του ως τοπικός αντιπρόσωπος του ΕΛΓΑ, μόνο που ο μισθός του καταβάλλεται από τους πολίτες του Τυρνάβου και όχι από τον κ. Κουρεμπέ.
Γι αυτό ας κριθεί και πάλι μόνο από τον αγροτικό κόσμο του τόπου μας, χωρίς περαιτέρω δικούς μας σχολιασμούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ