ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΕΣ ΚΑΙ ΚΕΝΑ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το ΠΥΣΠΕ Λάρισας, διαπίστωσε για το διδακτικό έτος 2017-2018, τις λειτουργικές υπεραριθμίες εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ70–Δασκάλων, ΠΕ60–Νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ06-Αγγλικών, ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής & ΠΕ16-Μουσικής  (συμπλήρωση ωραρίου)  και προσδιόρισε τα λειτουργικά κενά των ίδιων κλάδων

σύμφωνα με τους επισυναπτόμενους πίνακες.

Κατόπιν τούτου:

α) Καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν οργανικά στις σχολικές μονάδες στις οποίες διαπιστώθηκε λειτουργική υπεραριθμία (ή πλεόνασμα ωραρίου για τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ06, ΠΕ11 & ΠΕ16), να δηλώσουν στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας υποχρεωτικά,  εάν επιθυμούν ή όχι να κριθούν λειτουργικά υπεράριθμοι  από τη Δευτέρα  7-8-2017 έως  και την Παρασκευή  11-8-2017.

Ειδικότερα για τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ06, ΠΕ11 & ΠΕ16 που στις σχολικές μονάδες τους διαπιστώθηκε πλεόνασμα ωρών, οφείλουν να υποβάλουν θετική-αρνητική δήλωση, μόνο στην περίπτωση  όπου υπηρετούν οργανικά δύο εκπαιδευτικοί του ίδιου κλάδου. Όπου υπηρετεί μόνο ένας, θα υποβάλει δήλωση τοποθέτησης στο επόμενο βήμα της διαδικασίας.

Όσοι σκοπεύουν να υποβάλουν  θετική δήλωση υπεραριθμίας, παρακαλούνται να έχουν μαζί τους  τα απαραίτητα δικαιολογητικά (πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, πιστοποιητικό εντοπιότητας, βεβαίωση συνυπηρέτησης κ.λ.π.), προκειμένου να γίνει η μοριοδότησή τους (εφόσον δεν τα προσκόμισαν κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων ή αποσπάσεων).

β) Όσοι εκπαιδευτικοί χαρακτηριστούν ονομαστικά λειτουργικά υπεράριθμοι, στην επόμενη φάση της διαδικασίας, θα κληθούν να υποβάλουν δήλωση τοποθέτησης στα λειτουργικά κενά των επισυναπτόμενων πινάκων.

Στην ανακοίνωση του ΠΥΣΠΕ που υπογράφει ο προϊστάμενος α/βαθμιας εκπαίδευσης του νομού Σ. Βούλγαρης αναφέρονται τα εξής:

Παρακαλούμε να δώσετε μεγάλη προσοχή στη διαδικασία των τοποθετήσεων των λειτουργικά υπεραρίθμων λόγω διαφοροποίησής της σε σχέση με τα προηγούμενα έτη:

Έχοντας υπόψη το Π.Δ 50/1996 όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε από   το Π.Δ. 100/1997, καθώς επίσης και εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ με θέμα «Οδηγίες για τη διαδικασία τοποθετήσεων σε οργανικές και λειτουργικές θέσεις», το ΠΥΣΠΕ Λάρισας  διευκρινίζει ότι η διαδικασία των  τοποθετήσεων των λειτουργικών υπεραρίθμων θα γίνει ως εξής:

α)  Οι χαρακτηρισμένοι λειτουργικά υπεράριθμοι  εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να τοποθετηθούν σε κενές  λειτουργικές θέσεις σχολείων της ίδιας ομάδας όπου ανήκει το σχολείο στο οποίο κρίθηκαν ως υπεράριθμοι, τοποθετούνται κατά απόλυτη προτεραιότητα, συγκρινόμενοι μόνο μεταξύ τους, με βάση το σύνολο των μονάδων μετάθεσης και τις δηλώσεις προτίμησής τους, σε κενές θέσεις σχολείων της ίδιας ομάδας  και όπου αυτό δεν είναι δυνατόν σε κενές θέσεις όμορης ομάδας σχολείων της ίδιας περιοχής μετάθεσης.

β) Όσοι λειτουργικά υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί δεν επιθυμούν ή δεν καταστεί δυνατό  να τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα σε κενές λειτουργικές θέσεις σχολείων της ίδιας ομάδας ή όμορης, όπου ανήκει το σχολείο στο οποίο κρίθηκαν ως υπεράριθμοι, θα συγκριθούν μεταξύ τους και θα τοποθετηθούν στα υπόλοιπα λειτουργικά κενά πριν τη διαδικασία των αποσπάσεων εντός του ΠΥΣΠΕ Λάρισας.

γ) Λειτουργικά υπεράριθμος εκπαιδευτικός, που θα τοποθετηθεί σύμφωνα με την παραπάνω διαδικασία σε μία σχολική μονάδα, αλλά επιθυμεί να επιστρέψει στο σχολείο της οργανικής του θέσης σε περίπτωση που δημιουργηθεί σ’ αυτό κενό κατά τη διαδικασία των αποσπάσεων, οφείλει να ενημερώσει το ΠΥΣΠΕ Λάρισας με ταυτόχρονη αίτηση με τη δήλωση τοποθέτησής του.

Διευκρινίζουμε ότι όσοι εκπαιδευτικοί χαρακτηριστούν λειτουργικά υπεράριθμοι:

Θεμελιώνουν δικαίωμα μετάθεσης και λαμβάνουν τα μόρια της οργανικής τους θέσης, εφόσον δεν υπολείπονται, διότι πήραν τον χαρακτηρισμό του λειτουργικά υπεράριθμου εκπαιδευτικού (είτε τοποθετηθούν με την α’ ή β’ παραπάνω διαδικασία).

Σε περίπτωση όμως που αφού τοποθετηθούν σύμφωνα με την παραπάνω διαδικασία και στη συνέχεια ζητήσουν απόσπαση σε άλλη σχολική μονάδα, τότε δε θεμελιώνουν δικαίωμα μετάθεσης και δε λαμβάνουν τα μόρια της οργανικής τους θέσης.

Δείτε τις λειτουργικές υπεραριθμίες και τα λειτουργικά κενά του κλάδου ΠΕ70 Δασκάλων ΕΔΩ

Δείτε τις λειτουργικές υπεραριθμίες και τα λειτουργικά κενά του κλάδου ΠΕ60 Νηπιαγωγών ΕΔΩ

Δείτε τις λειτουργικές υπεραριθμίες και τα λειτουργικά κενά των κλάδων ΠΕ06 Αγγλικής Φιλολογίας, ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής και ΠΕ16 Μουσικής ΕΔΩ

Δείτε τον επαναπροσδιορισμό των ομάδων, των σχολικών μονάδων της Δ/νσης ΠΕ Λάρισας ΕΔΩ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ