ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ

Αιρετοί της αυτοδιοίκησης, βουλευτές, και στελέχη της εκπαίδευσης συγχαίρουν όλους τους μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας στέλνοντας παράλληλα και μηνύματα αισιοδοξίας και σε όσους δεν τα κατάφεραν.

Αναλυτικά μηνύματα εξέδωσαν οι:

Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Θέλω να συγχαρώ τους Λαρισαίους μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, απολαμβάνοντας τους καρπούς μίας μακράς και επίπονης προσπάθειας.
Μερίδιο σ’ αυτή την επιτυχία δικαιούνται τόσο οι γονείς των μαθητών, όσο και οι εκπαιδευτικοί τους.
Κανένα όνειρο δεν γίνεται πραγματικότητα με μαγικό τρόπο. Χρειάζεται ιδρώτας, θέληση και σκληρή δουλειά.
Καλή επιτυχία στη νέα πρόκληση της ζωής τους, που ανοίγεται μπροστά τους.
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Στο μήνυμά του ο βουλευτής Λάρισας, Νίκος Παπαδόπουλος, για τα αποτελέσματα των Πανελλήνιων εξετάσεων σημειώνει:

“Εκφράζω τη συμμετοχή μου στα συναισθήματα των υποψηφίων για την Ανώτατη Εκπαίδευση, μαζί και των οικογενειών τους, στη δοκιμασία που πέρασαν και την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν  για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σε όσα από τα παιδιά τα πράγματα δεν ήλθαν τελικά όπως θα ήθελαν, με κάθε ειλικρίνεια θα ήθελα να πω ότι δεν πρέπει να απογοητευτούν, δεν πρέπει να το βάλουν κάτω, και ότι πάντα υπάρχει και η άλλη ευκαιρία .

Όσοι υποψήφιοι μπόρεσαν να φθάσουν στο σκοπό τους, εύχομαι, ολόψυχα, το νέο ταξίδι τους για γνώση, επιστημονικό ήθος και κοινωνική μόρφωση  να καρποφορήσει, ανοίγοντας δημιουργικούς και ελπιδοφόρους δρόμους για την ελληνική κοινωνία.

Τους συγχαίρω και τους εύχομαι να συνεχίσουν, ως ακαδημαϊκοί πολίτες πλέον, με αμείωτο ενδιαφέρον τις προσπάθειές τους για το ίδιο τους το μέλλον.

Σε όλες και όλους τους μαθητές του Νομού Λάρισας, τα θερμά μου συγχαρητήρια”.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ

Με αφορμή την ανακοίνωση των φετινών βάσεων εισαγωγής στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να συγχαρώ όλους όσους κατάφεραν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα, και μετά από σκληρή δουλειά χρόνων βλέπουν τους κόπους τους να αποδίδουν.

Τους εύχομαι να κατακτήσουν τη γνώση και τα εφόδια που θα τους χρειαστούν στη μετέπειτα πορεία της ζωής τους και να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν, με την ίδια επιτυχία, και τους επόμενους στόχους τους.

Ο αγώνας για γνώση είναι αγώνας διαρκείας.

Η φοιτητική περίοδος είναι από τα πιο δημιουργικά και όμορφα διαστήματα της ανθρώπινης ζωής.

Εύχομαι λοιπόν σε όλους, να εκμεταλλευτούν με τον πιο αποδοτικό τρόπο το διάστημα αυτό.

Θα ήθελα επίσης να απευθυνθώ και σε εκείνους που δεν τα κατάφεραν.

Η ζωή δεν σταματάει με την ανακοίνωση των βάσεων.

Κάθε εμπόδιο και κάθε αποτυχία, πρέπει αυτομάτως να γίνεται το εφαλτήριο για νέο ξεκίνημα, ώστε να διεκδικήσουν τα όνειρά τους.

Η ζωή, άλλωστε, είναι ένας μαραθώνιος, που δεν είναι τόσο εύκολος όσο φαντάζονται, αλλά και τόσο δύσκολος όσο φοβούνται.

Και πάλι θερμά συγχαρητήρια σε όλους!»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΡΧΩΣΗΣ

Δεν έκρυβε τη χαρά και την περηφάνια του για τις επιτυχίες των μαθητών του δήμου Τυρνάβου ο δήμαρχος Παναγιώτης Σαρχώσης, που μέσω της σελίδας συγχαίρει όλους τους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων που με προσωπικό αγώνα αλλά και τη στήριξη των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

«Όσο για εκείνους που δεν τα κατάφεραν ας μην το βάζουν κάτω, πάντα θα υπάρχουν ευκαιρίες να αναπτύξουν τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους», καταλήγει ο κ. Σαρχώσης.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Σε δήλωση του δημάρχου Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλου με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων τονίζονται τα εξής:

«Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευσης  συγχαίρω από καρδιάς τους επιτυχόντες των Πανελληνίων Εισαγωγικών Εξετάσεων ιδιαίτερα όσες και όσους προέρχονται από το Δήμο Κιλελέρ.

Εύχομαι τα κορίτσια και τα αγόρια κατά τη διάρκεια των σπουδών τους να έχουν δημιουργική πορεία  και όταν αποφοιτήσουν, ολοκληρωμένοι επιστήμονες, να είναι χρήσιμοι στον τόπο τους. Οι εργατικότητα τους και το μεράκι που επέδειξαν μας κάνει όλους υπερήφανους.

Συγχαίρω επίσης τους εκπαιδευτικούς που στάθηκαν αρωγοί δίπλα τους και τους βοήθησαν στην επιτυχή ολοκλήρωση της προσπάθειάς τους.

Όσα παιδιά δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ ας γνωρίζουν ότι οι ευκαιρίες είναι μπροστά τους. Να τις διεκδικήσουν με θέληση και αποφασιστικότητα».

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΑΤΟΣ

Ο δήμαρχος Τεμπών Κ. Κολλάτος στο μήνυμά του αναφέρει:
“Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των Πανελληνίων εξετάσεων αλλα ακόμη περισσότερο τους γονείς που στήριξαν τα παιδιά τους όλο αυτό το διάστημα.
Ένας νέος δρόμος ανοίγεται μπροστά τους γεμάτος προκλήσεις, γνώση αλλά και εμπειρία.Να τους υπενθυμίσω πως η πρόοδός τους δεν πρέπει να περιοριστεί μόνο  σ’αυτήν τους την επιτυχία αλλά να προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο για να γίνουν πάνω απο όλα  άνθρωποι αλλα και χρήσιμοι επιστήμονες για την κοινωνία μας.
Όσοι από αυτούς δεν κατάφεραν να εισαχθούν στα ΑΕΙ-ΤΕΙ θα πρεπει να ξέρουν οτι η ζωή δεν κρίνετε στις επιδόσεις των πανελλαδικών εξετάσεων  και δεν τελειώνει σε μια αποτυχία.  Θα τους δοθούν  πολλές ακόμη  ευκαιρίες στη ζωή τους και γι αυτό τους εύχομαι κάθε επιτυχία  στο μέλλον .
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους και πάλι”.

ΕΛ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου και οι συνεργάτες της συγχαίρουν όλους τους υποψηφίους που συμμετείχαν στη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων και κατέκτησαν το στόχο τους, με την πεποίθηση ότι «το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που πιστεύουν στα όνειρά τους».

Για όσους υποψήφιους αυτή η προσπάθεια δεν στέφθηκε με την επιτυχία που προσδοκούσαν, η Περιφερειακή Διευθύντρια υπενθυμίζει στους νέους ότι τα όνειρα δεν στερεύουν ποτέ και το μέλλον τους ανήκει, με οδηγό την ποιητική παραίνεση του Π. Βαλερύ «πάντα να ξαναρχίζεις».

Συγχαρητήρια αξίζουν έξαλλου στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και σε όλους εκείνους οι οποίοι συμπαραστάθηκαν στην προσπάθεια των υποψηφίων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην σημαντική επιτυχία των υποψηφίων των ΕΠΑΛ, πολλοί εκ των οποίων ήταν και εργαζόμενοι, για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, το 46% των υποψηφίων των ΕΠΑΛ Θεσσαλίας εισήχθη σε σχολές των ΑΕΙ,ΑΤΕΙ, ΑΕΝ και σε Στρατιωτικές Σχολές. Το 6% των επιτυχόντων πέτυχε την εισαγωγή σε Πανεπιστημιακές Σχολές, όπως Οικονομικό, Κτηνιατρική, Βιοτεχνολογία, Πολυτεχνείο κ.α, κάνοντας χρήση της δυνατότητας που δόθηκε φέτος, πρώτη φορά, για πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο και από τα ΕΠΑΛ.

Τα ποσοστά επιτυχίας των υποψηφίων των γενικών Λυκείων εξακολουθούν να είναι υψηλά για την περιφέρεια Θεσσαλίας.

ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η δημοτική παράταξη ” Δράση Πολιτών” με ανακοίνωσή της εύχεται στους επιτυχόντες μαθητές υγεία και καλή σταδιοδρομία.

“Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους γονείς και στους καθηγητές, γιατί με την αγάπη και το ενδιαφέρον τους στήριξαν τον αγώνα των παιδιών.
Παράλληλα, όμως, άξια σεβασμού είναι και τα παιδιά που δεν κατάφεραν το ποθούμενο, παρ’ όλες τις προσπάθειες που έκαναν.Δεν πρέπει καθόλου να απογοητευθούν.Όλη η ζωή είναι μπροστά τους με πληθώρα ευκαιριών και προκλήσεων.Άλλωστε, τα παιδιά μας τα αγαπάμε γι’ αυτό που είναι, ασχέτως των επιτυχιών ή αποτυχιών τους”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ