ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΜΕ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΗΣ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ!!

Μαθητής ζήτησε και πήρε απαλλαγή από το μάθημα της

Καθηγήτρια θεολογίας εργάζεται σε κεντρικό γυμνάσιο της Λάρισας, με την άποψή της περί θρησκείας αλλά και γνώσης να επιβάλλεται με τέτοιο τρόπο και σε τέτοιο βαθμό στον τρόπο που διδάσκει ώστε μαθητής να ζητήσει και να πετύχει να απαλλαγεί από το μάθημα προκειμένου στην ουσία να απαλλαγεί από τις διδασκαλίες της!

Σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες της σελίδας η συγκεκριμένη καθηγήτρια θεολογίας, σε κεντρικό γυμνάσιο της Λάρισας, αποφάσισε πως η ύλη των θρησκευτικών δεν είναι η «αρμόζουσα» δηλώνοντας απερίφραστα στους μαθητές της πως το εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας βιβλίο «δεν κάνει». Ετσι αποφάσισε να παραδίδει το μάθημα με φωτοτυπίες σημειώσεων της αρεσκείας της, τις οποίες και μοιράζει στην αίθουσα!

Η απίστευτη στάση της καθηγήτριας και κυρίως η αντίδρασή της σε ερωτήματα μαθητών, οδήγησαν μαθητή στο να ζητήσει και να λάβει απαλλαγή από το μάθημά της, ενώ το παράδειγμά του επιχείρησαν να ακολουθήσουν λίγες μέρες αργότερα και αρκετοί συμμαθητές του δίχως να το καταφέρουν λόγω παρέλευσης της σχετικής ημερομηνίας που αφορά στην απαλλαγή από το μάθημα.

Άξιο απορίας παραμένει το γεγονός πως παρά το θόρυβο που προκλήθηκε μεταξύ των παιδιών στο συγκεκριμένο γυμνάσιο, ουδείς ασχολήθηκε με τη συγκεκριμένη καθηγήτρια, σε μια απίστευτη αντίδραση (;) υποβάθμισης του γεγονότος, ενώ πολύ φοβόμαστε πως παντελή άγνοια του θέματος έχει τόσο η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Λάρισας όσο και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Δεν θα σχολιάσουμε καν το γεγονός πως καθηγήτρια του σχολείου αποφασίζει αυθαίρετα στήνοντας το δικό της «βιλαέτι» στις αίθουσες δημόσιου σχολείου, όσο το ότι γονείς που εμπιστεύτηκαν το σχολειό για γνώση και διάπλαση χαρακτήρων βλέπουν τα παιδιά τους να γίνονται έρμαια των διαθέσεων της κάθε εκπαιδευτικού.

Πλέον δεν “ζητείται ελπίς” παρά παρέμβαση των υπεύθυνων μήπως και συνετίσουν τη συγκεκριμένη καθηγήτρια.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ