ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Τι σκέφτονται τα παιδιά για τα αδέσποτα; Τι περνάει από το μυαλό τους κάθε φορά που βλέπουν δίπλα τους ένα ζώο να πεινάει, να διψάει, να μην έχει οικογένεια;

Αυτό σκέφτηκαν οι “Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας” και πήραν την πρωτοβουλία να τους ζητήσουν να γράψουν για όλους εμάς μηνύματα μέσα από την καρδιά τους.

Η αρχή έγινε στο διεθνές σχολείο Λάρισας ICSL (International Community School Larissa) που δέχτηκε χωρίς δισταγμό να ετοιμάσει  τα μηνύματα αγάπης στα Αγγλικά.

Η συνέχεια έγινε στο περίπτερό τους στο Παζάρι Λάρισας. Τα παιδιά που το επισκέφθηκαν αγκάλιασαν με ενθουσιασμό την ιδέα και κάθισαν μαζί τους, τους έκαναν ερωτήσεις για τα αδέσποτα ζώα και μοιράστηκαν μαζί τους τις ιστορίες τους.

Ακουσαν με κομμένη την ανάσα για το πως είδαν ζώο να πεθαίνει μπροστά τους από φόλα ή χτυπημένο στην άκρη του δρόμου. Είπαν ότι έχουν συγγενείς που πέταξαν τα μωρά που γέννησε το κατοικίδιό τους σε κάδο και ρώτησαν αν είναι σωστό. Μας είπαν ότι στεναχωρήθηκαν όταν ο γείτονας που είχε έναν πολύ γλυκό σκύλο, τον βαρέθηκε και τον άφησε στο βουνό.

Όλες αυτές οι ιστορίες είναι ιστορίες τρόμου κι όχι αγάπης.

“Εμείς διδάσκουμε στα παιδιά μας το μέλλον και οφείλουμε να τους διδάξουμε το σωστό. Ας αφουγκραστούμε λοιπόν το μήνυμα που μας δίνουν και ας φροντίσουμε να τους προσφέρουμε κάτι καλύτερο, γιατί κατά πως φαίνεται ότι αυτό που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα δεν είναι αρκετό.

Επίσης ευχαριστούμε τους υπεύθυνους του διεθνούς σχολείου για την άμεση ανταπόκριση, τους ευχαριστούμε που διδάσκουν στα παιδιά την αξία της ζωοφιλίας, της αγάπης και της αλληλεγγύης”, σημειώνουν στο κείμενό τους οι “Αδέσποτοι Εθελοντές”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ