ΓΟΝΕΙΣ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΩΣΕΙΣ

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής πολιτικής Δήμου Τυρνάβου  πραγματοποίησε την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 το απόγευμα στο Εμμανουήλειο Πνευματικό κέντρο Τυρνάβου, την ενημερωτική ομιλία  με θέμα «Παιδικός σταθμός και ιώσεις. Μέτρα-προφυλάξεις».

Ομιλήτρια ηταν η συμβεβλημένη παιδίατρος  των παιδικών σταθμών του Δήμου Τυρνάβου κ. Πολύζου Κων/να .

Η παιδίατρος ενημέρωσε τους γονείς των παιδιών των παιδικών σταθμών για πλήθος θεμάτων.

Τόνισε ότι τα μικρά παιδιά ερχόμενα στον παιδικό σταθμό ειδικά για πρώτη χρονιά εκτίθενται σε δεκάδες ιούς χωρίς να έχει ο οργανισμός του αντισώματα για να τους αντιμετωπίσει, όμως σιγά-σιγά το ανοσοποιητικό τους σύστημα ισχυροποιείται.

Διάφορες ιώσεις κυκλοφορούν που εμφανίζονται ως κοινό κρυολόγημα, που προκαλούν  βρογχιολίτιδα, αμυγδαλίτιδα, λαρυγγίτιδα  κ.λπ. Τόνισε την σημασία των εμβολιασμών ,πως γίνονται και πόσο απαραίτητοι είναι για τα παιδιά .Επίσης αναφέρθηκε στην εποχιακή γρίπη ,στον ιό Κοξάκι καθώς και στην επίκαιρη ιλαρά εξηγώντας τα συμπτώματα και την θεραπεία των ασθενειών.

Δόθηκαν πολλές οδηγίες  για το πώς βοηθιέται στο σπίτι και στο σχολείο το παιδί για να ισχυροποιήσει το ανοσοποιητικό του σύστημα. Οδηγίες και μέτρα που αφορούν την υγιεινή διατροφή ,την ατομική του καθαριότητα και την καθαριότητα των χώρων. Επίσης πρότεινε στους γονείς όταν τά παιδιά τους εμφανίζουν συμπτώματα ιώσεων να παραμένουν για το καλό τους και για την προφύλαξη των άλλων παιδιών στο σπίτι τους για λίγες μέρες.

Ακολούθησαν ερωτήσεις παρευρισκομένων γονέων και παιδαγωγών στην παιδίατρο που διεξοδικά απαντήθηκαν.

Την ενημερωτική ομιλία για τις ιώσεις στον παιδικό σταθμό παρακολούθησε η αντιδήμαρχος Φανή Λαγκιόλη-Μπίλιου, η προϊσταμένη της υπηρεσίας Θεολογία Κοκότη, παιδαγωγοί όλων των σταθμών και φυσικά οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, οι γονείς των παιδιών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ