ΦΩΤΙΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΚΟΥΖΙΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Μπαράζ πυρκαγιών την Πέμπτη σε όλο το νομό!

Σημαντικές υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε κουζίνα διαμερίσματος στη Λάρισα εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε πιθανότατα από αναμμένο καντήλι, αναστατώνοντας τα ξημερώματα τη συνοικία των Πυροβολικών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 03.30 τα ξημερώματα σε διαμέρισμα διώροφης οικοδομής επί της οδού Ευρίπου, ενώ οι ένοικοι πρόλαβαν να απομακρυνθούν εγκαίρως χωρίς να κινδυνεύσουν.

Επιτόπου έσπευσαν 2 οχήματα με 5 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, οι οποίοι μία ώρα περίπου αργότερα έσβησαν τη φωτιά πριν επεκταθεί στο υπόλοιπο διαμέρισμα.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές κυρίως στην κουζίνα του διαμερίσματος (οικοσκευή, ηλεκτρικές συσκευές κλπ.), ενώ για τα ακριβή αίτια της φωτιάς διενεργείται προανάκριση από το ανακριτικό τμήμα της ΠΥΛ.

Εξάλλου σε ημέρα… πυρκαγιών αναδείχτηκε η Πέμπτη, με την ΠΥΛ να επεμβαίνει επιτυχώς σε αρκετές περιπτώσεις, αφού φωτιές καταγράφηκαν σε υπολλείμματα καλλιεργειών, αγροτικές εκτάσεις, ποιμνιοστάσιο αλλά και σε καμινάδα τζακιού στη Λάρισα.

Πιο αναλυτικά πυρκαγιά σημειώθηκε στο Ρύζι Φαρσάλων όπου κάηκαν 50 στρέμματα δασικής έκτασης, 30 χορτολιβαδικής και 20 με υπολείμματα καλλιεργειών, ενώ για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 6 οχήματα, με 18 άνδρες και 6μελές πεζοπόρο τμήμα.

Στην Αγναντερή σημειώθηκε πυρκαγιά σε ποιμνιοστάσιο, καταστρέφοντας αποθηκευμένα προϊόντα, ενώ και στην Αμπελιά Φαρσάλων κάηκαν 10 στρέμματα δασικής έκτασης, 15 χορτολιβαδικής και 50 με υπολείμματα καλλιεργειών. Στο σημείο επιχείρησαν 2 οχήματα με 4 πυροσβέστες.

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης και σε περιοχή μεταξύ των χωριών Υπέρειας και Ψυχικού, την οποία αντιμετώπισαν 4 οχήματα της Πυροσβεστικής με 11μελές πλήρωμα και τέλος το βράδυ της Πέμπτης η ΠΥΛ έλαβε κλήση για τον έλεγχο μικρής εστίας φωτιάς σε καμινάδα, από αναμμένο τζάκι στην πόλη της Λάρισας.

Ε.Π.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ