ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΛΥΓΙΣΑΝ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΦΑΡΟ

Δεν κατάφερε να δώσει νικηφόρα συνέχεια στο πρωτάθλημα της Α1 ο Γυμναστικός Λάρισας-Φάρος, αφού στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής ηττήθηκε στην Πάτρα από τον Προμηθέα με σκορ 91-80.

Τα πολλά προβλήματα και οι απουσίες λύγισαν τους «πράσινους», αφού πέρα από τις απουσίες των τραυματιών Πέτι, Κόνερ και Χατζηκυριακίδη που έμειναν εκτός αποστολής, μόλις μια ώρα πριν τον αγώνα έφτασε στην Πάτρα ο Παπαντωνίου λόγω του γνωστού σοβαρού οικογενειακού προβλήματος (θείος του ο άγρια δολοφονημένος Μ. Ζαφειρόπουλος), άρρωστος αγωνίστηκε ο Παπαμακάριος, ενώ πρόβλημα προέκυψε και με τον Σάφτενααρ ο οποίος στο β’ ημίχρονο δεν αγωνίστηκε καθόλου, αφού ένιωσε μεγάλη αδυναμία και δεν μπόρεσε να βγει καν από τα αποδυτήρια μετά την ανάπαυλα!

Οι παίκτες του Σκουρτόπουλου πάλεψαν την αναμέτρηση πλησιάζοντας στους 5 πόντους 4’ λεπτά πριν το φινάλε (81-76), ωστόσο στο τέλος κούραση και απουσίες έφεραν την ήττα.

Τα δεκάλεπτα: 31-21, 57-39, 73-61, 91-80.

Προμηθέας Πάτρας (Γιατράς): Τσουντζιαράκης 4, Γκίκας 13 (3), Φαγέ 19 (2), Δημάκος 5 (1), Σαλούστρος 15 (3), Λιπόβι 12 (1), Έβανς 20, Σκουφής, Μιλόσεβιτς 3 (1).

Γυμναστικός Λάρισας – Φάρος(Σκουρτόπουλος): Γουέαρ 17 (3), Μαραγκός 7, Μουράτος 6, Σάφτενααρ 6, Φορμπς 6, Ντρέιπερ, Παπαμακάριος 5 (1), Διαμαντάκος 7, Βαβάτσικος 7, Παπαντωνίου 19 (2).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΥ

Μετά το τέλος του αγώνα στην Πάτρα με τον Προμηθέα, ο προπονητής της ομάδας Θανάσης Σκουρτόπουλος τόνισε τα εξής:

«Εμείς ήμασταν κακοί στο πρώτο ημίχρονο, καθώς δεν αντιδράσαμε σωστά, και κάναμε λάθη τακτικής. Δεχτήκαμε 55 πόντους, ενώ θα έπρεπε να ήμασταν πιο κοντά στο σκορ.
Στο β’ ημίχρονο κάναμε κάποιες αλλαγές με χαμηλά σχήματα, αλλά δεν είχαμε το ροτέισον αφού μας έλειπαν πολλοί παίκτες, με αποτέλεσμα στο τέλος να κουραστούμε και να έρθει η ήττα.
Έχουμε κάποιες ενστάσεις σχετικά με την διαιτησία, διότι σε αρκετές περιπτώσεις δεν σφύριξαν ολοφάνερα βήματα στον αντίπαλο, και επίσης στις διεισδύσεις που έκανε στο καλάθι ο Γουέαρ όπως το συνηθίζει, κέρδισε αρκετά φάουλ τα οποία οι διαιτητές δεν σφύριξαν ποτέ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο παίκτης σούταρε μόνο δύο βολές.
Ωστόσο, εμείς ανταποκριθήκαμε σε γενικές γραμμές καλά παρά τα προβλήματα. Δεν μένουμε εδώ, κοιτάμε μπροστά και το επόμενο ματς με τον Παναθηναϊκό στην έδρα μας, όπου θέλουμε να είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό».

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ