ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΝΑΡΚΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων, εκδόθηκε ανακοίνωση σε απάντηση κοινής ανακοίνωσης παρατάξεων της αντιπολίτευσης για το θέμα της λειτουργίας λούνα πάρκ στο «Πάρκο των Ευχών».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων αποφάσισε να λειτουργήσει, φέτος, χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο, το «Πάρκο των Ευχών», στον χώρο του Αλκαζάρ. Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη δράση για την πόλη, που στοχεύει στην εξωστρέφεια και την προβολή της Λάρισας αλλά και στη ψυχαγωγία  των συμπολιτών μας και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, κατά την εορταστική περίοδο, δράση η οποία από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των συμπολιτών μας. Όπως έχει γίνει ήδη αντιληπτό, το εγχείρημα για την πόλη,  πέρα από πρωτόγνωρο είναι και ιδιαίτερα μεγάλο. Και όπως φαίνεται η Λάρισα και το «Πάρκο των Ευχών» θα αποτελέσει πόλο έλξης και για πολλούς επισκέπτες πέραν της πόλης, της περιφερειακής ενότητας Λάρισας αλλά και της Θεσσαλίας. Το ενδιαφέρον για επισκέψεις στο πάρκο είναι ήδη  πολύ μεγάλο και αναμένεται να γίνει ακόμα μεγαλύτερο όσο πλησιάζουμε στην εορταστική περίοδο.

Σε λίγες ημέρες το αποτέλεσμα αυτής της τεράστιας προσπάθειας θα φανεί. Η δημοτική αρχή, από την πρώτη στιγμή, κινήθηκε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ενώ εργάστηκε και  εργάζεται σκληρά, μαζί με τις υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Υπογραμμίζεται ότι η δημοτική αρχή εξαρχής επέλεξε συνειδητά να μην ακολουθήσει τον εύκολο τρόπο της εκμίσθωσης του χώρου σε κάποιον ιδιώτη, ο οποίος θα αναλάμβανε εξ ολοκλήρου το στήσιμο και τη λειτουργία του πάρκου, αλλά προτίμησε να είναι ο ίδιος ο Δήμος διοργανωτής, προκειμένου να μην υπάρχει  αντίτιμο για τη είσοδο στο Πάρκο. Οι εκδηλώσεις που θα «ντύσουν» την λειτουργία του είναι πάμπολλες και απευθύνονται σε όλους.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της λειτουργίας του πάρκου, ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τώρα  έχουν πραγματοποιηθεί επιτυχώς τέσσερις ανοικτές διαδικασίες (διαγωνισμοί και δημοπρασίες) που αφορούσαν τις εορταστικές κατασκευές του Πάρκου,  το φωτισμό και το διάκοσμο, την προβολή και διαφήμιση, καθώς και  την ενοικίαση των χώρων του τομέα εστίασης και του εμπορικού τομέα.

Σε διαδικασία δημοπρασίας τέθηκε και η λειτουργία του παγοδρομίου και του λούνα πάρκ. Κεντρικό μέλημα του Δήμου ήταν να υπάρξουν σαφείς και αυστηροί όροι για την ασφάλεια των παιγνιδιών και την ποιότητά τους. Μετά την  πρώτη δημοπρασία, στην οποία δεν εμφανίστηκε κάποιος ενδιαφερόμενος, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, με νόμιμη διαδικασία, αποφάσισε τη ματαίωση της δεύτερης δημοπρασίας, λόγω έλλειψης χρόνου για τη εκτέλεσή της και κινδύνων από πιθανές ενστάσεις οι οποίες θα οδηγούσαν σε μη εγκατάσταση λούνα πάρκ. Ακολούθησε η κατά νόμο, διαδικασία της λήψης απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο για την εκμίσθωση του χώρου για την εγκατάσταση λούνα πάρκ, με διερεύνηση της αγοράς με βασικά  κριτήρια τη διασφάλιση της ασφάλειας και της ποιότητας των παιγνιδιών. Οι όροι της εκμίσθωσης  ήταν σαφέστατα  συμφέροντες για τον Δήμο, με τίμημα μεγαλύτερο της δημοπρασίας και με μέρος του τιμήματος, να οδηγείται στην επιπλέον πανελλαδική προβολή του Πάρκου των Ευχών.

Δυστυχώς, συγκεκριμένες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με τη στάση τους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  αλλά και με την κοινή τους ανακοίνωση,  επί της ουσίας, επιχειρούν να ναρκοθετήσουν αυτή τη μεγάλη και πρωτόγνωρη προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος Λαρισαίων την οποία έχει αγκαλιάσει η πόλη,  παρά το γεγονός ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση έχουν ταχθεί με θετική ψήφο στη διοργάνωση του Πάρκου. Ίσως κατά βάθος να επιθυμούν την αποτυχία του εγχειρήματος, προκειμένου εκ των υστέρων να στραφούν κατά της δημοτικής αρχής για να εξυπηρετήσουν τις μικροπολιτικές τους επιδιώξεις. Αλλά πρέπει να γνωρίζουν ότι με αυτό τον τρόπο, κάνουν ζημιά και σε Λαρισαίους επαγγελματίες που έχουν επενδύσει στο πάρκο.

Κάνουν μάλιστα λόγο για «σκάνδαλο», την ίδια στιγμή που συγκεκριμένος επιχειρηματίας, παρευρισκόμενος στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πλησίαζε και συμβούλευε επανειλημμένα τη κ. Καραλαριώτου, οδηγώντας την, δυστυχώς, στο φαινόμενο να «εμφανίζεται» ως εκπρόσωπος συγκεκριμένων επιχειρηματιών.

Ευτυχώς όμως σ΄ αυτή την πόλη γνωριζόμαστε όλοι και είναι  σχετικά νωπές οι αναμνήσεις  από τον τρόπο που άσκησαν κάποιοι διοίκηση στο παρελθόν, από διάφορες θέσεις. Οι Λαρισαίοι, θυμούνται, κρίνουν και συγκρίνουν.

Εν κατακλείδι, οι συμπολίτες μας πρέπει να γνωρίζουν ότι παρά τις πολλές δυσκολίες, που προκαλεί η γραφειοκρατία,  το Πάρκο των Ευχών» οργανώνεται με νόμιμες διαδικασίες και θα έχει απόλυτη επιτυχία.  Επαναλαμβάνουμε πως πρόκειται για μια τεράστια προσπάθεια, που δεν έχει ξανασυμβεί στη πόλη και απέχει πάρα πολύ από αντίστοιχα εγχειρήματα που πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Καλούμε την αντιπολίτευση, να συμπεριφέρεται με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, να στηρίξει την προσπάθεια του Δήμου και της πόλης και να χαρούμε όλοι  μαζί το αποτέλεσμα. Η πόλη το έχει ανάγκη!

Εμείς εργαζόμαστε για τα εγκαίνια του Πάρκου στις 8 Δεκεμβρίου και αφήνουμε πίσω τα «κακόβουλα» για τα οποία δεν πρόκειται να επανέλθουμε.

Υ.Γ. Για ορισμένους από την αντιπολίτευση, φαίνεται ότι δεν έγινε μάθημα, το φιάσκο στο οποίο κατέληξε η προηγούμενη κοινή τους προσπάθεια να  ανακαλύψουν «σκάνδαλο», όταν με ένα τηλεφώνημα συνυπογράφουν καταγγελίες για ανύπαρκτα θέματα. Αναφερόμαστε στο «στραπάτσο» που υπέστησαν όσοι μιλούσαν για σκάνδαλο στο θέμα της αξιολόγησης των φακέλων του υποψήφιων για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο «Θεσσαλικό Θέατρο». Τελικώς η εξέλιξη της υπόθεσης οδήγησε τη αντιπολίτευση, σε πλήρη αναδίπλωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ