ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

Ανακοίνωση της οργάνωσης Λάρισας της ΛΑΕ

Η κατάργηση της Κυριακής- Αργίας στο χώρο του εμπορίου, την οποία συμφώνησε, μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με τους δανειστές, στα πλαίσια του νέου 4ου μνημονίου λιτότητας, είναι ένα προκλητικό δώρο στις μεγάλες πολυεθνικές εμπορικές αλυσίδες και πολυκαταστήματα. 

Οδηγεί σε σκανδαλώδη χαριστική μεταφορά του ήδη συρρικνωμένου εμπορικού τζίρου από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στους μεγάλους εμπορικούς ομίλους. Είναι εργαλείο διάλυσης των τοπικών αγορών και ενίσχυσης ολιγοπωλιακών καταστάσεων. Είναι, κυρίως, όπλο μαζικής οικονομικής καταστροφής για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που δεν μπορούν οικονομικά και λειτουργικά να ανταποκριθούν σε αυτό το μέτρο και οδηγούνται σε μαζικά νέα λουκέτα, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την ανεργία στην χώρα μας.

Το μέτρο αυτό επαναφέρει τον εργασιακό μεσαίωνα για τους εργαζόμενους στο εμπόριο, κάνει ακόμη πιο ελαστικές και επισφαλείς τις ήδη κατεδαφισμένες από τα μνημόνια εργασιακές τους σχέσεις, αναστατώνει πλήρως την κοινωνική, προσωπική και οικογενειακή ζωή τους.

Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δεν εξυπηρετεί τους πολίτες ως  καταναλωτές,   όπως ψευδώς ισχυρίζονται η κυβέρνηση και οι δανειστές, γιατί δεν τους λείπουν οι ώρες να ψωνίσουν, αλλά τα χρήματα που τους στέρησαν και τους στερούν οι εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές σφαγιασμού μισθών, συντάξεων και λαϊκών εισοδημάτων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο να δώσουν μαζικό και αγωνιστικό παρόν στην πανελλαδική απεργία, που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας την Κυριακή 14 Ιανουαρίου.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ