ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Από το επόμενο σχολικό έτος θα δίνονται δωρεάν στους μαθητές όλα τα βιβλία ξένων γλωσσών  , διαβεβαίωσε ο υπουργός Παδείας Κ. Γαβρόγλου στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή   του ΚΚΕ Γιάννη  Δελή, σχετικά με τα ξενόγλωσσα σχολικά βιβλία που είναι επί πληρωμή σε όλα τα δημόσια Λύκεια.

Ο υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε     «απαράδεκτο καθεστώς»  το οποίο κληρονόμησε η σημερινή κυβέρνηση , όπως είπε και σημείωσε: «Δεν μπορεί το κράτος να συναλλάσσεται με εμπόρους. Είναι ενάντια στη δημόσια και δωρεάν παιδεία».

Πλήρες πρόγραμμά   εκμάθησης των ξένων γλωσσών στα σχολεία

Ο Κώστας Γαβρόγλου   σχετικά με τα πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας ανακοίνωσε ότι  μέχρι τέλος Φεβρουαρίου το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει το πλήρες πρόγραμμά του για το θέμα της εκμάθησης των ξένων γλωσσών στα σχολεία.

«Υπάρχει ένα έλλειμμα και το έλλειμα δεν είναι πρόβλημα των εκπαιδευτικών. Είναι όλη η δομή, η οποία οδηγεί, αναγκάζει, προτρέπει πολλές οικογένειες να στέλνουν τα παιδιά τους να μάθουν ξένες γλώσσες εκτός του σχολείου», είπε ο υπουργός Παιδείας , και τόνισε:«Ελπίζουμε μέχρι τέλος Φεβρουαρίου να είμαστε σε θέση ανακοινώσουμε ένα πλήρες πρόγραμμα, που θα ενισχύσει δραματικά την εκμάθηση της ξένης γλώσσας μέσα στο σχολείο».

esos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ