ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 4ου Δ.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου υλοποιεί περιβαλλοντικό πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων με τίτλο «Ήλιε μου, Ήλιε μου…Βασιλιά μου» που σκοπό έχει την εξοικείωση των μαθητών με θέματα οικολογίας όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η ανακύκλωση.

Αναζητώντας νέα γνώση και μουσειακή εμπειρία οι μαθητές που εμπλέκονται στο πρόγραμμα παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πνοές Ανέμων» που σχεδιάστηκε και υλοποιείται στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας με σκοπό την ανάδειξη της αξίας του ανέμου ως πηγής ζωής από την αρχαιότητα ως σήμερα.

Το πρόγραμμα εξελίχθηκε σε τρεις ενότητες: παρουσίαση και συζήτηση που αφορά στο ρόλο του ανέμου στη ζωή μας διαχρονικά και τη σύνδεσή του με εκθέματα του μουσείου, την περιήγηση και ξενάγηση στα εκθέματα στους υπέροχους χώρους του Διαχρονικού Μουσείου και την συνοδευτική εκπαιδευτική δραστηριότητα-καλλιτεχνική δράση υπό την καθοδήγηση της παιδαγωγού κας Ζάχου.

Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας είναι ένα σύγχρονο μουσείο και αποτελεί δυναμικό φορέα προσφοράς γνώσεων, εμπειριών, ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης και συνδέεται άρρηκτα με τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας κυρίως μέσω της βιωματικής προσέγγισης της γνώσης που προσφέρει η αλληλεπίδραση με τα εκθέματα αλλά και μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που διασκεδάζουν και παροτρύνουν τα παιδιά να σκεφτούν και να εκφραστούν ελεύθερα.

Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά και πρόθυμα στην ευχάριστη εκπαιδευτική δράση, θαύμασαν τα εκθέματα συνδέοντάς τα με ό,τι προηγουμένως είχε ειπωθεί και έδωσαν υπόσχεση για επιστροφή στο Μουσείο για την παρακολούθηση ενός νέου εκπαιδευτικού προγράμματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υλοποίηση της δράσης πραγματοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση του κοινωφελούς Ιδρύματος Ι. Λάτση μέσα από το πρόγραμμα «Μαθαίνω παίζοντας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ