ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Απέκτησε και παρουσίασε την πιστοποίηση Weeelabex

Την πιστοποίηση με βάση τη πρότυπο ποιότητας Weeelabex παρουσίασε χθες και επίσημα η Ελληνική Εταιρεία Περιβαλλοντικής Ανακύκλωσης ΑΒΕΤΕ παρουσία στελεχών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, βουλευτών και δημάρχων του νομού, στην αίθουσα  εκδηλώσεων του ΣΘΕΒ.

Η Ελληνική Περιβαλλοντική Ανακύκλωση είναι η πρώτη εταιρεία ανακύκλωσης συσκευών που πιστοποιείται με το πρότυπο Weeelabex στην Ελλάδα γεγονός που την καθιστά ως μια από τις πιο σύγχρονες μονάδες ανακύκλωσης συσκευών στα Βαλκάνια.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας κ. Αναστάσιος Πρασσάς, αφού εξήγησε τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος για το Σύστημα Ανακύκλωσης και τη χώρα γενικότερα, τόνισε ότι στην «αλυσίδα» της ανακύκλωσης είναι εξαιρετικά σημαντικό, όλοι οι «κρίκοι» να παίζουν το ρόλο που τους αναλογεί, ώστε το αποτέλεσμα να διασφαλίζει την ποιότητα του περιβάλλοντος για τη χώρα και τις γενιές που έρχονται.

«Ο όρος Weeelabex – είπε χαρακτηριστικά – είναι τα αρχικά μιας φράσης που σε ελεύθερη μετάφραση στα ελληνικά σημαίνει θέληση για την κατάκτηση της αριστείας. Εμείς κάναμε την θέληση για την αριστεία καθημερινότητα μας, για να διασφαλίσουμε ότι τα υλικά που ξαναμπαίνουν στα σπίτια των συνανθρώπων μας είναι ασφαλή» είπε χαρακτηριστικά.

Στην εκδήλωση μίλησε επίσης ο Τεχνικός Διευθυντής του Συστήματος Ανακύκλωσης  Συσκευών κ. Χάρης Αγγελακόπουλος καθώς και ο πρόεδρος του ΕΟΑΝ κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος, όπως και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός.

Παρόντες ήταν επίσης ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  κ. Βασίλης Κόκκαλης, ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης, οι Δήμαρχοι Λάρισας και Αγιάς κ. κ. Καλογιάννης και Γκουντάρας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι επιχειρήσεων και μονάδων ανακύκλωσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ