ΣΤΟ 1ο Δ.Σ. ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Η ΔΡΑΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Η  προσπάθεια του Δήμου Τυρνάβου για την αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων  που ξεκίνησε στα σχολεία συνεχίστηκε την Παρασκευή στο 1ο Δημοτικό Σχολείο του Αμπελώνα.

Το  πρόγραμμα παρουσίασε η κ. Μαρία Κοντού καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πρόεδρος του φιλοζωικού σωματίου “animal” με το οποίο ο Δήμος Τυρνάβου έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας για τα θέματα των αδέσποτων.

Πραγματικά ήταν μια παρουσίαση που τα παιδιά αλλά και οι εκπαιδευτικοί των δυο μεγάλων τάξεων Πέμπτης και Έκτης την παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και ενεργό συμμετοχή και σ΄αυτό το σχολείο.

Στο τέλος της παρουσίασης η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου κ Ρούλα  Σουρλαντζή-Ζαχαράκη  ανακοίνωσε  στα παιδιά που παρακολούθησαν το πρόγραμμα και  έχουν σκύλο ή γάτα στο σπίτι τους, ότι θα έχουν την δυνατότητα να τσιπάρουν τα ζωάκια τους δωρεάν στο επόμενο πρόγραμμα του Δήμου!

Ο ενθουσιασμός στα παιδιά ήταν μεγάλος αλλά έγινε ακόμα μεγαλύτερος όταν έμαθαν ότι ένα παιδί από κάθε τάξη θα έχει  την δυνατότητα μετά από κλήρωση που θα κάνει ο δάσκαλος της τάξης να στειρώσει το ζώο του δωρεάν στο επόμενο πρόγραμμα στείρωσης του δήμου.

Η κ. Κοντού μοίρασε  παραμύθια με σχετικό περιεχόμενο με το πρόγραμμα  αλλά και ζωγραφιές  στα παιδιά που παρακολούθησαν το πρόγραμμα.

Η Διευθύντρια κ. Σούλα Γκούμα και οι εκπαιδευτικοί των τάξεων κ.κ. Έφη Τσιγάρα, Ελένη Ντέλα και ο Θανάσης Ζυγούρης ευχαρίστησαν την κ. Κοντού για την παρουσίαση του προγράμματος και εκείνη από την πλευρά της ευχήθηκε  με την ενεργό συμμετοχή όλων το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων να περιοριστεί στο ελάχιστο και ακόμα και να λυθεί.

Η κ Ρούλα  Σουρλαντζή –Ζαχαράκη τόνισε ότι ευχή και επιθυμία όλων μας είναι να καταφέρουμε αυτή τη δράση να την παρακολουθήσουν όλα τα παιδιά του Δήμου Τυρνάβου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ