“ΣΤΗΡΙΞΗ” ΣΤΟΥΣ 10 ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ NOVARTIS ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ…

Τη “στήριξή” τους στους 10 πολιτικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση NOVARTIS ανακοίνωσαν σήμερα τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας “Ρουβίκωνας” μετά την έφοδό τους στα γραφεία της πολυεθνικής φαρμακευτικής, στο υστερόγραφο της πολυσέλιδης επιστολής – ανάλυσής τους για τη NOVARTIS και τα καρτέλ του φαρμάκο.

Φυσικά η στήριξη έρχεται για το θέμα των προστατευόμενων μαρτύρων και καλούνται οι 10 πολιτικοί να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να σταματήσουν οι διώξεις αναρχικών μετά από ανώνυμες καταγγελίες.

Στο κείμενο του Ρουβίκωνα αναφέρονται τα εξής:

“ΥΓ1: Όσον αφορά τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση Νovartis μέσω ανώνυμων μαρτύρων, δηλώνουμε ότι έχουν την αμέριστη αλληλεγγύη μας, μιας και εμπλέκονται μέσω μιας απαράδεκτης πρακτικής, αυτή της ανώνυμης καταγγελίας, που ορισμένοι νομιμοποίησαν μέσω νόμων και τροπολογιών, μιας πρακτικής που αντιβαίνει στην κοινή λογική ότι πρέπει να ξέρεις ποιος σε κατηγορεί ώστε να μπορείς να αντικρούσεις τις κατηγορίες.

Μια πρακτική που, έως τώρα, εφαρμόζεται για αναρχικούς και άλλους κοινωνικούς αγωνιστές με τη μορφή ανώνυμων σημειωμάτων και τηλεφωνημάτων στην αντιτρομοκρατική η οποία όπως όλοι ξέρουμε δεν διαθέτει αναγνώριση κλήσης. Φανταζόμαστε λοιπόν ότι όλοι αυτοί που αντέδρασαν για τους ανώνυμους μάρτυρες στην παρούσα υπόθεση, θα κάνουν το ίδιο την επόμενη φορά που θα στηθούν με ανάλογο τρόπο πολιτικές δίκες σε βάρος οποιουδήποτε. Δεν έχουμε λοιπόν παρά να τους καλωσορίσουμε στο κομμάτι του κόσμου που δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην “ανεξάρτητη” Ελληνική Δικαιοσύνη”.

Τώρα το μόνο που μένει είναι να δούμε τον Αδωνι Γεωργιάδη να επικαλείται το Ρουβίκωνα και την καταδίκη των προστατευόμενων μαρτύρων.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ