ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ

Ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΚΛ με αφορμή την καταδικαστική απόφαση σε βάρος 5 εργαζομένων

Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, καταγγέλει την εκδικητική απόφαση της αστικής δικαιοσύνης που είναι ταγμένη στα συμφέροντα του Μάνεση και των βιομηχάνων, να επιβάλλει ποινή φυλάκισης 7 μηνών σε 5 χαλυβουργούς που δεν έσκυψαν το κεφάλι στους εκβιασμούς, μετά από μηνύσεις

απεργοσπαστών-ανθρώπων του Μάνεση, συνεχίζοντας την προσπάθεια ποινικοποίησης ενός ηρωικού αγώνα που κράτησε πάνω από 9 μήνες.

Η καταδίκη αυτή είναι ευθυγραμμισμένη με την επιδίωξη των εργοδοτών και της κυβέρνησης, να χτυπήσουν κάθε αγώνα που αποτελεί παράδειγμα για το εργατικό κίνημα. Επιβεβαιώνει την ενίσχυση του κλίματος αυταρχισμού και καταστολής σε μια χρονική περίοδο που αμφισβητείται το σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς.

Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, εκφράζει την συμπαράστασή του στους χαλυβουργούς που καταδικάστηκαν, όπως και σε όσους εργαζόμενους και συνδικαλιστές διώκονται από την εργοδοσία, την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς καταστολής του αστικού κράτους.

Η προσπάθεια ποινικοποίησης και καταστολής των εργατικών αγώνων δεν πρόκειται να ανακόψει την πάλη των εργαζομένων ενάντια στη βάρβαρη αντεργατική πολιτική και την επιθετικότητα της εργοδοσίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ