ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΕΕΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της στοματικής υγείας που έχει καθιερωθεί από την παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία στις 20 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν στο ΕΕΕΕΚ Λάρισας δύο δράσεις υπό την επίβλεψη των Σχολικών Νοσηλευτριών του σχολείο, κ.κ. Παπαλιάγκα και Αποστολίδου καθώς και την εργοθεραπεύτρια κ. Ζδάνη,

με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών σε θέματα στοματικής υγείας, πρόληψης και προαγωγής της υγείας.

Η παγκόσμια μέρα στοματικής υγείας έχει ως στόχο να αναδείξει τα πλεονεκτήματα του υγιούς στόματος και να προάγει παγκόσμια την γνώση για τα ζητήματα γύρω από την στοματική υγεία καθώς και για την σπουδαιότητα της στοματικής υγιεινής για όλους (νέους και ηλικιωμένους).

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Αγωγής Υγείας και Προληπτικής Ιατρικής σε Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», επισκέφτηκε το σχολείο μας κλιμάκιο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με επικεφαλή την ιατρό-διευθύντρια οδοντιατρικού τμήματος κ. Σερέτη Μαρία, τον επικουρικό ιατρό κ. Γκατζή Ευθύμιο, καθώς και τη νοσηλεύτρια κ. Τόλλια Μαρία, με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου. Έμφαση δόθηκε στην πρόληψη των νόσων του στόματος.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης εφαρμόστηκε βιωματική μέθοδος για να εξοικειωθούν οι μαθητές/μαθήτριες με το σωστό τρόπο βουρτσίσματος των δοντιών, αναρτήθηκαν αφίσες στο χώρο του σχολείου, έγινε διανομή ενημερωτικού υλικού και εντύπων με οδηγίες και συμβουλές προς τους γονείς και εκπαιδευτικούς. Επίσης οι  μαθητές του σχολείου μέσω του τραγουδιού και της ζωγραφικής ήρθαν σε επαφή με τους κανόνες σωστής στοματικής υγιεινής.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ