ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΟΑΣΝΛ ΚΑΙ ΠΑΣΕΒΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Με ανακοινώσεις του η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού και η ΠΑΣΕΒΕ καλούν τους αγρότες και τους μικρομεσαίους να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνει την Τετάρτη 18 Απριλίου και ώρα 6.30 το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας το ΕΚΛ ενάντια στις επιθέσεις

Αμερικανών, Βρετανών και Γάλλων στη Συρία.

Στην ανακοίνωση της ΕΟΑΣΝΛ αναφέρονται τα εξής:

“Η ΕΟΑΣΝΛ καταδικάζει την νέα εγκληματική επίθεση στην Συρία που έγινε το Σάββατο από ΗΠΑ-Γαλλία-Βρετανία.

Παρά τα προσχήματα που προβάλλονται, ο πραγματικός λόγος της επίθεσης είναι το μοίρασμα των αγορών και ο έλεγχος πλουτοπαραγωγικών και ενεργειακών πόρων, τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

Εκφράζουμε την βαθιά ανησυχία μας για τις εξελίξεις στην περιοχή που οξύνει τον κίνδυνο γενικευμένης σύρραξης και άμεσης εμπλοκής της χώρας μας. Η επίθεση και οι βομβαρδισμοί στην Συρία θα φέρουν  νέο κύμα προσφύγων από ξεσπιτωμένους ανθρώπους.

Η ΕΟΑΣΝΛ καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους να καταγγείλουν το νέο έγκλημα και  να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας το οποίο διοργανώνεται από  φορείς την Τετάρτη 18 Απριλίου και ώρα 6.30 το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας

Βροντοφωνάζουμε:

Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στις πολεμικές επεμβάσεις – καμία διευκόλυνση από τις Νατοικές βάσεις και τα στρατηγεία που βρίσκονται στην χώρα μας όπως στην Λάρισα.

Να επιστρέψουν άμεσα οι έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων

Αλληλεγγύη και φιλία με τους λαούς της περιοχής”.

Η ΠΑΣΕΒΕ

Η Γραμματεία Λάρισας της ΠΑΣΕΒΕ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη νέα πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσαν ΗΠΑ – Μ. Βρετανία – Γαλλία ενάντια στη Συρία τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. Απευθύνουμε κάλεσμα στα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων, βιοτεχνών και εμπόρων να πάρουν θέση, συνεδριάζοντας άμεσα και καταδικάζοντας το ιμπεριαλιστικό έγκλημα που συντελείται μπροστά στα μάτια μας. Να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο Συριακό λαό. Να καλέσουν μαζικά τα μέλη τους σε κινητοποιήσεις, να πάρουν μαχητικές πρωτοβουλίες και να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας την Τετάρτη 18 Απρίλη στις 6:30μμ στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Τα διάφορα “βολικά” προσχήματα που χρησιμοποιήθηκαν και πάλι όπως και στο παρελθόν, δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια, ότι έχουν βγει για τα καλά τα μαχαίρια για τη μοιρασιά και τον έλεγχο των πηγών ενέργειας, των δρόμων μεταφοράς τους, σκορπώντας τον όλεθρο στους λαούς της περιοχής μας.

Το νέο αυτό χτύπημα που πραγματοποιήθηκε με την πλήρη στήριξη και ανοχή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ συνιστά νέα κλιμάκωση που δεν πρέπει να αφήσει κανέναν μας αδιάφορο. Τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί στη γειτονιά μας και είναι έτοιμες με το δάχτυλο στη σκανδάλη να δώσουν συνέχεια, με ανυπολόγιστες συνέπειες και για το λαό της χώρας μας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες, όπως και οι προηγούμενες ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Οι δήθεν αποστάσεις που δηλώνει ότι κρατά από τη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία είναι στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού, για να κρύψει την δεδομένη συμμετοχή της στο έγκλημα. Η ίδια έχει μετατρέψει κάθε σπιθαμή της χώρας μας σε ορμητήρια θανάτου για τις δολοφονικές μηχανές του ΝΑΤΟ. Αναβαθμίζει τη Σούδα, εκσυγχρονίζει τις βάσεις σε Άραξο και Ανδραβίδα, στήνει νέα ορμητήρια στην Αλεξανδρούπολη και τη Σύρο, δαπανά τεράστιες ποσά για ΝΑΤΟικές δαπάνες από το υστέρημα του ελληνικού λαού, γι΄ αυτό και δέχεται διαρκώς τα συγχαρητήρια των ΗΠΑ. Ταυτόχρονα καταπίνει το γκριζάρισμα των συνόρων στο Αιγαίο και την ανοχή που δείχνουν ΝΑΤΟ – ΕΕ μπροστά στην τούρκικη επιθετικότητα, την υποβαθμίζει και η ίδια για να εξυπηρετήσει τα δικά της σχέδια. Δεν μπορεί να κρύψει τις προθέσεις της, ότι έχει αναδειχτεί σε σημαιοφόρο του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ότι παίζει με τη φωτιά γιατί διεκδικεί μερίδιο από τη λεία για λογαριασμό των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτή είναι η “δίκαιη” ανάπτυξη της κυβέρνησης.

Ανάπτυξη που τσακίζει καθημερινά στο εσωτερικό της χώρας τη ζωή και τις ανάγκες της οικογένειάς μας για την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών και που ταυτόχρονα, στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας, μας μπλέκει όλο και πιο βαθιά στο ματωμένο κουβάρι της βαρβαρότητας και των ανταγωνισμών.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

-Την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Να πάψουν οι θάλασσες και τα εδάφη μας να αποτελούν ορμητήρια θανάτου.

– Να κλείσουν εδώ και τώρα οι βάσεις του θανάτου, η βάση της Σούδας και οι υπόλοιπες ΝΑΤΟικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα. Να φύγουν άμεσα τα Νατοϊκά πλοία από το Αιγαίο. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι ΝΑΤΟικές δαπάνες.

– Καμία αλλαγή συνόρων, όπως αυτά καθορίζονται από τις διεθνείς συνθήκες. Να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες στρατιώτες και αποστολές που βρίσκονται έξω από τα σύνορα. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που αποδεικνύονται παράγοντες πολέμου και αποσταθεροποίησης και οδηγούν τους λαούς στον όλεθρο για τα συμφέροντα των μονοπωλίων».