Π. ΣΑΡΧΩΣΗΣ: ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Ο ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Για σημαντικά έργα έκανε λόγο ο δήμαρχος εγκαινιάζοντας την 3η Γιορτή Ανθοκομίας (δείτε φωτορεπορτάζ)

Παρουσία εκπροσώπων φορέων, συλλόγων και επισκεπτών έγιναν σήμερα το απόγευμα τα εγκαίνια της 3ης Γιορτής Ανθοκομίας στον Αμπελώνα την οποία τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Βαγενά και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Μπέμπης που όπως και ο δήμαρχος απηύθυναν χαιρετισμό.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος κ. Π. Σαρχώσης αφού τόνισε ότι η γιορτή ανθοκομίας είναι πλέον ένας θεσμός του δήμιου, στάθηκε ιδιαίτερα στην πληθώρα των εκδηλώσεων πολιτιστικών και αθλητικών που διοργανώνονται ταυτόχρονα αυτό το διάστημα στο δήμο, αφού πέρα από τη γιορτή έχουμε το φάιναλ φορ βόλεϊ κορασίδων αλλά και το φεστιβάλ χορευτικών στο Δαμάσι.

Εκεί όμως που στάθηκε ιδιαίτερα ο δήμαρχος ήταν στα έργα που πρόκειται να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στον Αμπελώνα μετατρέποντάς τον σε ένα απέραντο εργοτάξιο.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρχώση το επόμενο δεκαπενθήμερο θα υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο για να ξεκινήσει το έργο του δικτύου της αποχέτευσης στον Αμπελώνα, προϋπολογισμού 6 εκ. €. Επίσης μέσα στο Μάιο αναμένεται να ξεκινήσουν και τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τις θεομηνίες με ανακατασκευή και ασφαλτόστρωση δρόμων, ενώ πολύ σύντομα μέσω της περιφέρειας θα γίνουν ασφαλτοστρώσεις των δρόμων που συνδέουν τον Αμπελώνα με το πεδίο βολής αλλά και τον Τύρναβο με τον Αμπελώνα από το οινοποιείο μέχρι την οδό Θερμοπυλών.

Ο δήμος έχει ολοκληρώσει τη μελέτη για τη μετατροπή του παλιού δημαρχείου σεπολιτιστικό κέντρο και είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σύντομα η χρηματοδότηση του έργου ώστε να αποκτήσει ο Αμπελώνας αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων που σήμερα δεν έχει.

Αμεσα θα ξεκινήσει και το έργο των αστικών παρεμβάσεων που περιλαμβάνει έργα εκατέρωθεν του αύλακα, διαμόρφωση στην είσοδο του Αμπελώνα αλλά και παρεμβάσεις στη λαϊκή αγορά ώστε να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο χώρο προς όφελος των μικροπωλητών αλλά και των καταναλωτών.

Το καλύτερο ο κ. Σαρχώσης το άφησε για το τέλος σημειώνοντας ότι ο δήμος Τυρνάβου θα εξασφαλίσει πίστωση 3 εκ. € από το πρόγραμμα “Φιλόδημος 1” για ουσιαστικές παρεμβάσεις στα δίκτυα ύδρευσης Αμπελώνα και Τυρνάβου με αλλαγή των αμιαντοσωλήνων από σωλήνες pvs.

Οι εκθέτες

Σαφώς αναβαθμισμένη φέτος η γιορτή Ανθοκομίας, αφού περισσότεροι είναι οι πωλητές που επέλεξαν να εκθέσουν τα προϊόντα τους κυρίως ανθοκόμοι, πωλητές κοσμημάτων και ειδών λαϊκής τέχνης, ζωγράφοι, ενώ ιδιαίτερα όμορφο ήταν το περίπτερο με στολισμό γάμου της Κ. Γκόλτσιου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ