ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ, Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΑΠΟΥΣΗ…

Σε εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ένας πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ενός ή μίας άγνωστης αποστολέα σχετικά με το ταξίδι της ομάδας βόλεϊ του 4ου Λυκείου Λάρισας για το final four στην Κύπρο, όπου κατέκτησε τη 2η θέση, και του συμβούλου Φυσικής Αγωγής, Γ. Λαπούση,

τον οποίο κατηγορούσε ο/η άγνωστος αποστολέας με κείμενο που εστάλη σε όλα τα Γυμνάσια και ΓΕΛ της Λάρισας, ότι εκμεταλλεύτηκε τη θέση του και ταξίδεψε με την ομάδα στην Κύπρο.

Απαντώντας ο κ. Λαπούσης επίσης με επιστολή προς όλα τα Γυμνάσια και ΓΕΛ του νομού απειλεί ακόμη και με μηνύσεις τον άγνωστο αποστολέα, ενώ αφήνει και αιχμές κατά της Λυκειάρχη του 4ου ΓΕΛ για την οποία υποστηρίζει ότι του ανέφερε ότι “ο Κώστας (γνωστό το επίθετο) της υποσχέθηκε να ταξιδέψει στην Κύπρο”.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Λαπούση αναφέρει:

“Επιστρέφοντας την Τετάρτη 25 Απριλίου από μια επιτυχημένη αθλητική αποστολή στην Κύπρο, του 4ου ΓΕΛ Λάρισας που συμμετείχε στο Final 4 των σχολικών ομάδων πετοσφαίρισης Ελλάδας και Κύπρου, ως αρχηγός αποστολής τα αποτελέσματα της οποίας έκαναν αίσθηση με την κατάκτηση της 2ης θέσης από δημόσιο σχολείο, αναγκάζομαι να απαντήσω σε κατάπτυστο κείμενο-καταγγελία με ανώνυμο και άγνωστο προς το παρόν αποστολέα, που περιείχε ποινικά κολάσιμες αναφορές- καταγγελίες και υπονοούμενα για το πρόσωπο και το όνομα μου και που διακινήθηκε στα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης της Λάρισας από άτομο που είχε στην κατοχή του τα email των σχολείων.

Έχω ήδη απευθυνθεί στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ώστε να μου γνωστοποιηθεί ο πραγματικός αποστολέας του email, η πραγματική διεύθυνση και ο υπολογιστής από τον οποίο παρήχθη το κείμενο, ώστε να προβώ στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την προάσπιση της τιμής και της υπόληψης μου.

Η συντάκτρια (πιθανόν να είναι και συντάκτης) του αισχρού κειμένου που διακινήθηκε στα σχολεία, συμπερασματικά υπονοούσε για μένα προσωπικά ότι με πονηρό σκοπό και κακόβουλες σκέψεις και προθέσεις επεδίωξα να συνοδεύσω την γυναικεία ομάδα του βόλεϊ, ενώ δεν έπρεπε, ώστε πιθανόν να μπορέσω επωφεληθώ από την συγκυρία, επειδή δήθεν δεν θα υπήρχε άλλη γυναίκα συνοδός στην αποστολή.

Είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω τους συναδέλφους μέσω των σχολείων στα οποία στάλθηκε το email για τα παρακάτω πραγματικά γεγονότα, από τα οποία αποδεικνύεται η έλλειψη ευτελούς κινήτρου, που υπονοείται στο ανώνυμο email.

Στην ομάδα του σχολείου συμμετείχε ως αθλήτρια και η κόρη μου μαθήτρια της Α Λυκείου*

Η σύζυγος μου παρευρέθηκε στην πόλη διεξαγωγής των αγώνων, ταξιδέψε μεν με διαφορετική πτήση κατέλυσε όμως στο ίδιο ξενοδοχείο, ενώ βοήθησε την όλη διαδικασία ως καθηγήτρια φυσικής αγωγής επειδή συμμετείχε σε άλλες προηγούμενες σχολικές αθλητικές αποστολές ως αρχηγός. (Φυσικά επιβαρυνθήκαμε οι ίδιοι, τα έξοδα των αεροπορικών εισιτήριων και του ξενοδοχείου).

Η απόφασή μου για να συνοδεύω ως αρχηγός την αποστολή δεν ήταν τυχαία, άλλα υπήρχε πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκ μέρους μου για τα κορίτσια της ομάδας βόλεϊ του σχολείου, που αποδεδείχθηκε κιόλας έμπρακτα όταν άμεσα συμφώνησα στην πρόταση του άλλου συνοδού προπονητή, να επιβαρυνθώ συνδράμοντας οικονομικά με τους υπόλοιπους γονείς στο κόστος της πληρωμής των αεροπορικών εισιτηρίων και του ξενοδοχείου των 4 μαθητριών της ομάδας, οι γονείς των οποίων δεν μπορούσαν να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης, ώστε να παρακολουθήσουν την τελική φάση των αγώνων στην Κύπρο.

Η πλειοψηφία των οικογενειών των μαθητριών συνόδεψε την ομάδα στην Κύπρο, επομένως στην πιθανότητα να υπάρξει πρόβλημα «γυναικείας φύσης» σε αθλήτρια θα μου γνωστοποιούνταν μέσω αυτών. Άλλωστε για τον λόγο αυτό υπήρχε πάντα παρουσία ιατρού τόσο στον χώρο του ξενοδοχείου όσο και στους αγώνες. Επιπρόσθετα μεταξύ των γονέων που ακολούθησαν την αποστολή υπήρξαν 3 μητέρες αθλητριών με ειδικότητα ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής και 2 μητέρες δασκάλες που υπηρετούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Γνωρίζω ανεξαιρέτως όλες τις αθλήτριες της ομάδας και τους περισσότερους γονείς (αρκετοί από τους οποίους είναι συνάδελφοι) από τις προπονήσεις των παιδιών μας ή τους αγώνες, ενώ πολλές φορές έχω μεταφέρει τα παιδιά αυτά από και προς το γήπεδο, όταν οι γονείς τους κωλυόταν.

Τέλος πλέον κρίνω απαραίτητο ότι πρέπει να γίνει ευρέως γνωστό ότι είχα επιληφθεί προσωπικά την Τρίτη 17 Απριλίου και την Τέταρτη 18 Απριλίου, όταν μου ζητήθηκε από του Υπουργείο Παιδείας ως επόπτης της ΟΕΣΑΔ να ξεμπλοκάρω την διαδικασία των αγώνων που είχαν βαλτώσει και να συντονίσω τους νομούς Κιλκίς, Φθιώτιδας, Ευβοίας και Λάρισας ώστε να διοργανωθούν στην Λάρισα οι 3 υπολειπόμενοι αγώνες (με πλεονέκτημα έδρας για εμάς) όπως και τελικά έγινε, εισπράττοντας τις ευχαριστίες από τους υπευθύνους του Υπουργείου, τόσο τηλεφωνικά όσο και προσωπικά στην Κύπρο που συναντηθήκαμε. Είναι δε σίγουρο ότι η ομάδα του 4ου ΓΕΛ Λάρισας δεν θα ελάμβανε την 2η Πανελλήνια θέση σε Ελλάδα και Κύπρο διότι απλά θα αποκλειόταν από το υπουργείο (όπως αποκλείστηκε και η Κεφαλονιά) λόγο αδυναμίας ανάδειξης νικητή έως την Παρασκευή 20 Απριλίου στον δικό μας υποόμιλο (Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και  Κεντρική Μακεδονία).

Τέλος να σημειώσω ότι συνοδοί και αρχηγοί άνδρες σε ομάδες κοριτσιών υπήρχαν και από άλλα σχολεία της Ελλάδας που συμμετείχαν στο Final 4 στην Κύπρο, επειδή απλώς τύχαινε να είναι οι καλύτεροι και οι πιο έμπειροι οι οποίοι θα βοηθούσαν τις ομάδες τους.

Ας γνωρίζει ο προς το παρόν άγνωστος; αποστολέας του συκοφαντικού email ότι δεν στις προθέσεις μου να εμπλέξω κανένα συμμετέχοντα στην επιτροπή της Ο.Ε.Σ.Α.Δ., άλλωστε δεν υπάρχει καμία ανάγκη. Στα 11 τελευταία  χρόνια που συμμετέχω στην συγκεκριμένη επιτροπή γνωρίζουν πολύ καλά όσοι ανήκαν σε αυτή ότι κύριο πόνημα μου και μέλημα ήταν η προστασία των συμμετεχόντων μελών, μαθητών και σχολείων από πιθανές κακοτοπιές και η ομαλή και δίκαιη διεξαγωγή των σχολικών αγώνων, προς όφελος της εκπαίδευσης και των μαθητών.

Σχετικά με την διευθύντρια του 4ου ΓΕΛ Λυκείου η οποία πλέον έγινε πρωταγωνιστής και όχι οι ομάδες που αγωνίζονται, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί της με εξέπληξε με την επιμονή της να συνοδέψει τα παιδιά οπωσδήποτε, διότι όπως μου ανέφερε χαρακτηριστικά, ο … Κώστας (γνωστό το επώνυμο), όπως τον ονόμασε της είχε υποσχεθεί ότι εάν περνούσε η ομάδα στην Κύπρο θα ήταν αυτή η συνοδός.

Για να ενισχύσει δε τα επιχειρήματα της μου αποκάλυψε ότι η ίδια είχε ήδη πληρώσει τα εισιτήρια για την Κύπρο, επειδή αγόρασε με δικά της έξοδα τα νερά των παιδιών σε έναν αγώνα (τα υπολογίζω περίπου στα 3 ευρώ) σε αντίθεση με εμένα που δεν κάναμε κάτι ανάλογο, και με ρωτούσε να μάθει ποιος είμαι εγώ τι κάνω.

Επειδή στους αγώνες συμμετέχουν ομάδες με υψηλό αγωνιστικό επίπεδο από ιδιωτικά σχολεία, με από πολύμηνη προετοιμασία με έμπειρες προπονητικές ομάδες και αθλητές/τριες που αγωνίζονται στις εθνικές ομάδες πετοσφαίρισης της Ελλάδας, το να επιμένει η διευθύντρια του 4ου ΓΕΛ να οριστεί αρχηγός αποστολής, δηλαδή μια καθηγήτρια πληροφορικής χωρίς καμία γνώση και εμπειρία σε αυτόν τον τομέα που πιθανόν να περιδιαβάζει αμήχανα χωρίς να αντιλαμβάνεται τι ακριβώς συμβαίνει στον χώρο, που ποιες οι επιπτώσεις, θεωρώ ότι δεν τιμάται ο κόπος, τα όνειρα και ο ιδρώτας των αθλητριών και δεν σεβόμαστε αυτό που καλούμαστε ως εκπαιδευτικοί να υπηρετήσουμε δηλαδή τον μαθητή και την πρόοδο του.

Τέλος αντιπαρέρχομαι την επιχειρηματολογία της διευθύντριας του 4ου ΓΕΛ για την διδασκαλία του μαθήματος της φυσικής αγωγής την τελευταία ώρα του πρωινού κύκλου της ως ανάξιο σχολιασμού, η οποία τοποθετεί την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών της, στην ίδια ζυγαριά με ένα τριήμερο ταξιδάκι αναψυχής, έστω και με καλό καιρό στην Κύπρο.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ