Μ. ΚΑΡΑΜΕΣΙΝΗ: ΣΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Ο ΟΑΕΔ

«Ο ΟΑΕΔ καλείται να προσαρμοσθεί στα νέα δεδομένα της οικονομικής ανάκαμψης συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου», τόνισε από τη Λάρισα η διοικήτρια του Οργανισμού Μαρία Καραμεσίνη, που το απόγευμα της Πέμπτης παραβρέθηκε σε εκδήλωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ με θέμα:

«Ο ΟΑΕΔ στηρίζει την Απασχόληση και προβάλλει Ευκαιρίες Δικτύωσης και Κινητικότητας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους η κ. Καραμεσίνη τόνισε πως φιλοδοξία του ΟΑΕΔ είναι να προμηθεύσει τις επιχειρήσεις με εργατικό δυναμικό συνυπολογίζοντας τις ανάγκες και τα προσωπικά χαρακτηριστικά του ανέργου, ενώ στη στόχευση παραμένει «η συμβολή του Οργανισμού ώστε να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία σε πρώην αυτοαπασχολούμενους που έμειναν άνεργοι προκειμένου να ξεκινήσουν μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η αν. προϊσταμένη Περ/κής Δ/νσης ΟΑΕΔ Θεσσαλίας Όλγα Τσιούρβα αναφέρθηκε στις Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης του Οργανισμού, ενώ ο Δημήτρης Μαραγκός, συντονιστής της Πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» στάθηκε ιδιαίτερα στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τη δικτύωση των επιχειρήσεων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις που αφορούσαν στην κινητικότητα των νέων επιχειρηματιών, συνεργασίες με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Erasmus, εμπειρίες κινητικότητας δημοσίου υπαλλήλου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κλπ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ