ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το ενδιαφέρον πλήθος κόσμου προσέλκυσε ημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου Δικηγόρων με θέμα «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ – GDPR».

Οι διακεκριμένοι ομιλητές Ιωάννης Ιγγλεζάκης, Δικηγόρος, µέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ., ο οποίος διδάσκει το μάθημα «Δίκαιο Πληροφορικής» και το μάθημα “Internet-Recht” σε προπτυχιακό επίπεδο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο το μάθημα «Δίκαιο και πληροφορική» και Ιωάννης Γουμενόπουλος, Νομικός, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, υπεύθυνος εταιρίας συμβουλών GAG-DPR με εμπειρία στη διαχείριση έργων συμμόρφωσης στον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων εισηγήθηκαν για το ευαίσθητο θέμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων αναπτύσσοντας έναν εποικοδομητικό διάλογο με το κοινό, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του ΔΣΛ Ν. Μπασδέκη.

«Στόχος του ΔΣΛ είναι η ευαισθητοποίηση των δικηγόρων πάνω στο θέμα των προσωπικών δεδομένων, το οποίο αποτελεί υποχρέωση όλων», τόνισε η κ. Μπασδέκη, ανακοινώνοντας και τις επόμενες δράσεις του συλλόγου που αφορούν στην πραγματοποίηση στρογγυλής τράπεζας για το ίδιο θέμα, αλλά και τη διοργάνωση εκδήλωσης παρουσία εκπροσώπου της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ