Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΣΥΜΠΙΕΣΜΕΝΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης παρευρέθη σε συνάντηση εργασίας με θέμα : «Συμπιεσμένο φυσικό αέριο στην τελική κατανάλωση», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο Πρόεδρος της ΡΑΕ κ. Νικόλαος Μπουλαξής, ο Δ/ντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδας Μπακούρας, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Κωτσός και Δήμαρχοι της Θεσσαλίας.

Από τη συνάντηση προέκυψε:

  • ενιαία τιμολόγηση για όλους τους χρήστες ανά περιφέρεια, είτε είναι συνδεδεμένοι στο βασικό δίκτυο είτε θα τροφοδοτούνται με συμπιεσμένο αέριο
  • σύμφωνα με δηλώσεις του Δ/ντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδα Μπακούρα, ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στις εγκαταστάσεις των σταθμών αποσυμπίεσης στους δύο Δήμους όπου για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί αυτό το σύστημα, στους Δήμου Τυρνάβου και Λαγκαδά και με την έγκριση του ρυθμιστικού πλαισίου θα δρομολογηθεί η τροφοδοσία των εν λόγω περιοχών.

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου εκφράζει την ικανοποίησή του τόσο για το ζήτημα της τιμολογιακής πολιτικής, που με απλά λόγια όσο πληρώνει η Λάρισα θα πληρώνει και ο Τύρναβος, και ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με την προτροπή του Δ/ντή της ΡΑΕ κ. Μπουλαξή προς τον κ. Μπακούρα να προχωρήσει άμεσα στις συνδέσεις, θα ακολουθήσει η τροφοδότηση με φυσικό αέριο και ο χειμώνας του 2018 θα βρει τους κατοίκους του Τυρνάβου να απολαμβάνουν αυτό το αγαθό.

Επίσης ο Δήμαρχος Τυρνάβου υποστήριξε την πρόταση η χρηματοδότηση της μετατροπής των εγκαταστάσεων για χρήση φυσικού αερίου στα δημοτικά κτίρια να ενταχθεί στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του ΥΠΕΣ, ώστε να μπορέσουν οι Δήμοι να αντιμετωπίσουν άμεσα και χωρίς οικονομική επιβάρυνση τη διαδικασία αυτή, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης που βρίσκονται, και σύντομα θα υποβάλει πρόταση προς το Υπουργείο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ