ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια ημέρα Αιμοδότη 2018, το τμήμα της Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, σε συνεργασία με τον σύλλογο εθελοντών Αιμοδοτών Πηγή Ζωής  και υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,  πραγματοποίησε με επιτυχία

την ημερίδα “Η  Αξία του Εθελοντισμού στην Αιμοδοσία”στις  10 Μαΐου 2018.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό σχολείο της Λάρισας όπου και συμμετείχε και μουσικό σύνολο του σχολείου με δυναμική προσέλκυση εθελοντών αιμοδοτών και την ενθάρρυνση όσο περισσοτέρων ανθρώπων να γίνουν τακτικοί αιμοδότες προσφέροντας ζωή.

Τη εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λάρισας κ Δημήτριος Δεληγιάννης, ο Κοσμήτορας της σχολής επιστημών Υγείας κ. Χαράλαμπος Μπιλλίνης, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του τμήματος ιατρικής σχολής κ.  Χρήστος Χατζηχριστοδούλου,  ο Διοικητής της 5ης Υ.Π.Ε Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος κ. Νέστορας Αντωνίου, ο εκπρόσωπος της περιφέρειας κ. Αθ. Παιδής, o Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας –Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας Κουτλιμπάνειο Τριανταφύλλειο,  , κ Παναγιώτης Νάνος, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας κ Χρήστος Χρήστου, ο Πρόεδρος συλλόγου Νεφροπαθών Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Μπριτζάς, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος. Ακόμη χαιρετισμό απεύθυναν ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ κ Ηλίας Παλαιοχωρλίδης και παρέδωσε και τιμητική πλακέτα στον κ Νικόλαο Κουτσοδόντη για την συνεχή προσφορά αιμοπεταλίων στο τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ο Πρόεδρος του συλλόγου ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ κ Βασίλειος Μπούσδας, και παρέδωσε και τιμητική πλακέτα στον κ Βασίλειο Δελησάββα ως τον αιμοδότη με την μεγαλύτερη προσφορά μονάδων αίματος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Η ημερίδα ήταν ενταγμένη στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη 2018 με κεντρικό σύνθημα “Να είσαι εκεί για τον άλλο. Δώσε αίμα. Μοιράσου τη ζωή”.  Η καθηγήτρια  Ιατρικής των μεταγγίσεων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δέσποινα Κυριάκου στην κεντρική ομιλία της αναφέρθηκε στην ιστορία της Αιμοδοσίας από την Προχριστιανική εποχή και τις αναφορές στον Όμηρο μέχρι  και σήμερα με ιδιαίτερες αναφορές στην σύγχρονη αιμοδοσία  στην Ελλάδος.

Ακολούθησαν ομιλίες: Συστατικά του αίματος Στεργίου Ειρήνη Msc Νοσηλέυτρια Αιμοδοσίας ΠΓΝ Λάρισας. Η ανάγκη αίματος στα χειρουργεία Καραδόντας Ιωάννης Μsc PhD νοσηλευτής Αναισθησιολογικού Τμήματος ΠΓΝΛαρισας, Σημασία του εθελοντισμού στην ασφάλεια και επάρκεια αίματος Ρούκα Ερασμία Msc PhD βιολόγος  ΠΓΝΛάρισας, Μεταμόσχευση «Μυελού Οστών » Ζησάκη Καλλιόπη ειδικός αιματολόγος ΓΝ Παίδων Αγία Σοφία, χαιρετισμός προς τους εθελοντές Αιμοδότες Κιουτσούκουστα Δέσποινα νοσηλεύτρια Αιμοδοσίας ΠΓΝΛάρισας.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.