Ο Β. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Ανδρέας Γιαννόπουλος πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου της ΝΔ
Την ώρα που οι τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα κατρακυλούν και εμφανίζονται φαινόμενα καταστροφής της ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας έρχεται ένα ακόμη κτύπημα στο προϊόν που στηρίζονται οι κτηνοτρόφοι την φέτα.

Έτσι δεν λάβαμε 6,5 εκ. € για δύο προγράμματα  που ενέκρινε η Ε.Ε. για την προώθηση της Φέτας στην Αμερική, στον Καναδά, στην Αγγλία, την Γερμανία και την Γαλλία γιατί  το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με την διορισμένη διοίκηση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν τους  δύο διαγωνισμούς για την επιλογή αναδόχου που θα διαχειρίζονταν αυτά τα προγράμματα.
Ποιο συγκεκριμένα :
Το Πάσχα του 2017 υπεβλήθη ο φάκελος για την έγκριση των δύο προγραμμάτων στην Ε.Ε.
Τον Οκτώβριο του 2017 η Ε.Ε από το συνολικό ποσό των 12 εκ. Ευρώ ενέκρινε στην Ελλάδα δύο προγράμματα προώθησης για την Φέτα συνολικού ποσού 6,5 εκ. Ευρώ. Πήραμε δηλαδή πάνω από τα μισά χρήματα που διέθετε η Ε.Ε. για ένα προιόν την Φέτα
Ο ΕΛΓΟ είχε την υποχρέωση μετά από την έγκριση να προχωρήσει σε διαγωνισμό εντός τριών μηνών για την ανάδειξη της μειοδότριας εταιρείας και για τα δύο προγράμματα.
Η πρώτη διορία παρήλθε χωρίς αποτέλεσμα  και ζητήθηκε παράταση.
Μετά από τρεις παρατάσεις όπου η τελευταία έληξε στις 13-5-2018 βρισκόμαστε στην θλιβερή θέση τα λεφτά να έχουν χαθεί και η χώρα μας για ακόμα μια φορά να διασύρεται εντός της Ε.Ε.
Το χειρότερο όμως είναι ότι χάθηκαν πολύτιμα χρήματα που θα βοηθούσαν την προώθηση της Φέτας στο εξωτερικό και έμμεσα θα είχαν όφελος και οι Έλληνες αιγοπροβατοτρόφοι. Είναι απορίας άξιο πως δεν μπόρεσαν να αναδείξουν μειοδότη εξετάζοντας επί 7 περίπου μήνες τους φακέλους δύο μόνο εταιρειών που υπέβαλαν προτάσεις. Η ανικανότητα όλων αναδεικνύεται καταστροφική για ακόμα μία φορά για τον κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας.
Δεν πρέπει οι Έλληνες κτηνοτρόφοι να ξεχνάνε πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχαμε:
αύξηση φορολογικών συντελεστών από 22% έως 45% και φορολόγηση των ενισχύσεων της Ε.Ε.
αύξηση ασφαλιστικών εισφορών με βάση το εισόδημα που περιλαμβάνει και τις ενισχύσεις της Ε.Ε.
Μεγάλη μείωση της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους
Αύξηση του κόστους παραγωγής
ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΙΩΣΗ των τιμών του αιγοπρόβειου γάλακτος  που οφείλετε αποκλειστικά και μόνο στην απουσία ελέγχων από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ την διοίκηση του οποίου παραίτησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Οι ευθύνες του Υπουργού αγροτικής Ανάπτυξης είναι μεγάλες και τον θεωρούμε κύριο υπεύθυνο καθώς μετά από την πρώτη παράταση που είχε ζητήσει ο ΕΛΓΟ έπρεπε να ενεργήσει και όχι τώρα που χάθηκαν τα λεφτά. Επίσης τώρα ανακάλυψε ο κ. Αποστόλου ότι δεν γίνονται επαρκείς έλεγχοι στο αιγοπρόβειο γάλα και έδωσε εντολή για αύξηση των ελέγχων και δεν άκουγε τις φωνές των κτηνοτρόφων εδώ και περίπου ένα χρόνο.
Είστε ένας εκ των μακροβιότερων υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης στη Ελλάδα αλλά είστε ταυτόχρονα και ο Υπουργός που κατέστρεψε την αιγοπροβατοτροφία στην χώρα μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ