ΚΑΙΓΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΩΡΕΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

«Λαμπάδιασε» κάδος έξω από σχολείο της Λάρισας

Σε μπελάδες μπήκε από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας εξαιτίας φωτιάς που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε χώρο απόθεσης ξερόκλαδων μεταξύ του νεκροταφείου και του γυμναστηρίου της κοινότητα, όπου και έχει δημιουργηθεί χωματερή.

Τα στοιβαγμένα σε ντάνες ξερόχορτα «λαμπάδιασαν» και καίγονταν για ώρες, ενώ εκσκαπτικό μηχάνημα μετέφερε σε ελεγχόμενες ποσότητες τα χόρτα προκειμένου να βοηθήσει στο έργο της κατάσβεσης, με τους πυροσβέστες να συνεχίζουν τις ρίψεις νερού μέχρι να πάψουν να «καπνίζουν».

Η έντονη μυρωδιά του καμένου αλλά και οι μαύροι καπνοί που «έπνιξαν» την ευρύτερη περιοχή θορύβησαν τους κατοίκους, που λίγο αργότερα βρέθηκαν αντιμέτωποι και με άλλα προβλήματα, αφού εξαιτίας της φωτιάς καταστράφηκαν καλωδιώσεις της ΔΕΗ με αποτέλεσμα σπίτια και γεωτρήσεις να μείνουν για πάνω από δύο ώρες χωρίς ρεύμα και νερό.

Επιτόπου παρέμειναν για ώρες δύο οχήματα με δύναμη έξι ανδρών, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της φωτιάς, ενώ αγανακτισμένοι κάτοικοι της περιοχής που επικοινώνησαν με τη σελίδα κάνουν λόγο για ανεξέλεγκτη χωματερή, όπου εκτός του δήμου εναποθέτει ο καθένας τα σκουπίδια του, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την υγεία και την ασφάλεια όλων.

ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΚΑΔΟΣ

Αναστάτωση προκλήθηκε το Σάββατο σε συνοικία της Λάρισας εξαιτίας φωτιάς που εκδηλώθηκε σε κάδο απορριμμάτων, έξω από σχολικό συγκρότημα της πόλης.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στη μία τα ξημερώματα, όταν και η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε για φωτιά που εκδηλώθηκε σε κάδο που βρισκόταν έξω από το 6ο Γυμνάσιο-Λύκειο Λάρισας, επί της οδού Χατζημιχάλη.

Επιτόπου έσπευσε ένα όχημα με δύο πυροσβέστες που προχώρησαν σε κατάσβεση πριν η φωτιά επεκταθεί σε παρκαρισμένα οχήματα, ενώ ο κάδος καταστράφηκε ολοκληρωτικά.

Ε.Π.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ